Aceste alimente diuretice au puține calorii, combat retenția de apă, previn balonarea, gazele, infecțiile urinare, pietrele la rinichi și ajută la slăbit.

Este de preferat să consumi frecvent alimente diuretice dacă te confrunți cu problemele mai sus menționate. Medicamentele diuretice pot avea și reacții adverse, mai ales dacă nu respecți indicațiile de pe prospect. Iar unele persoane pur și simplu nu le pot tolera sau prezintă contraindicații, fiind nevoite să caute o alternativă.

Top alimente diuretice de inclus în dietă

Castraveți
Castraveții au un conținut ridicat de apă și acid cofeic, substanță care ajută la eliminarea retenției de apă. De asemenea, sunt bogați în substanțe nutritive care ajută la eliminarea acidului uric din rinichi. În plus, au foarte puține calorii, deci sunt o alegere excelentă pentru cei care doresc să slăbească.

Pătrunjel
Pătrunjelul dă prospețime mâncării, dar poate fi și folosit și pe post de medicament. Acesta poate fi o opțiune pentru persoanele care nu pot tolera medicația diuretică. Studiile arată că are efect diuretic și crește eliminarea de urină.

Integral pe Ce se intampla doctoreComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.