În țara în care politicienii ne prezintă o bucățică de autostradă ca pe o mare realizare, în care deși pragul de 5 milioane de vaccinați anunțat ca țintă de autorități nu a fost atins și în care tot mai puțini români se imunizează zilnic, nici nu mai avem nevoie de eșecuri, de atâtea succese ratate, scrie Patrick André de Hillerin, într-un comentariu publicat astăzi în Libertatea.

Pe 30 noiembrie 2020, președintele Klaus Iohannis știa deja: „La noi, campania de vaccinare va fi o campanie de succes!”. Campania nici nu începuse, nu exista în România nici măcar fotografia vreunui recipient cu vaccin, dar președintele era sigur că nu putea fi vorba decât despre un succes. Îl știm de vizionar, de om care citește în viitor cu ușurință, așa că am fi putut să-l credem pe cuvânt pe domnul președinte.

Pe 27 ianuarie, premierul Florin Cîțu confirma ceea ce prezisese președintele cu aproape două luni înainte: „Totuşi, România are o campanie de vaccinare de succes”. Campania era la început, oamenii se puteau vaccina de-abia de o lună, și nu toți, ci numai aleșii, esențialii. Dar campania era, evident, un succes. Eram pe primele locuri în UE și, în funcție de vorbitor, chiar în lume la procentul de vaccinați din total populație. Un succes cum nu mai văzuse România de la campania de gestionare a pandemiei.

Integral pe LibertateaComentarii

noi Alegerile anticipate ar fi succesul Romaniei, ar matura pleava USR/PLUS/PNL, l-ar lasa pe Geaca Rosie orfan de "guvernul meu"....si de Clotilda cu sobolanii si gramezile de gunoaie imputite.

19 iunie 2021 13:44

Muie postacilor Psd si Psd-istilor Psd cancerul politici romanesti vor alegeri anticipare...sunt de accord....sa vedem cat va lua eu zic 5% ...i-au trimis pe imputiti de postaci sa ceara alegeri anticipare......adica hoti securisti si comunisti vor la guvernare......mai asteptati vre-'o 8-12 ani poate mai gasiti prosti care sa va voteze...si sa ii mintiti cu pensi marite alocati marite..ca asta stiti sa faceti voi doar sa promiteti si sa mintiti...dar soarele pt voi o apus demult..si nu va mai rasari...

19 iunie 2021 8:00

noi Scandalul gunoaielor din centrul Bucureştiului durează de câteva săptămâni, iar cei care suferă de pe urma disputei dintre Primăria Sectorului 1 și Romprest sunt în continuare cetățenii, care stau cu deșeurile în fața caselor de săptămâni întregi. Miercuri, Garda de Mediu București a amendat primăria, dar și firma de salubritate. Între timp, tot mai mulţi şobolani se plimbă nestingheriţi pe străzi. „E un focar de infecție, ce să spun, e un atac chimic și biologic la adresa cetățeanului. Am văzut și un șobolan care a ieșit de acolo, am făcut o fotografie cu rozatorul pe gunoi”, spune un bucureștean revoltat. Pe strada Timpotei Cipariu din București, în zona Calea Griviței, stau în continuare pe străzi gunoaie care, potrivit localnicilor, nu au mai fost ridicate de două săptămâni, deși primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, spunea miercuri că a reușit să meargă la sortatori și le-a achitat acestora o parte din datorii, iar activitatea de salubritate ar fi trebuit să înceapă. Succesuri de-ale "guvernului meu" !

19 iunie 2021 6:58

noi Alegerile anticipate ar fi succesul Romaniei, ar matura pleava USR/PLUS/PNL, l-ar lasa pe Geaca Rosie orfan de "guvernul meu"....

19 iunie 2021 6:38

Lute, care pute, militant P$D, găozar, bineînțeles Ce a tinut de autoritati, da a fost un succes. Ce a tinut de populatia imbecilizata de Romania TV, a fost un insucces. Si, da, sunt gaozar platit de P$D.

19 iunie 2021 3:07

Lute Asa o ducem din succesuri in succesuri .parca nici Nae nu a avut atatea, asa ca succesuri in continuare !!

18 iunie 2021 19:08

Vlad Voiculescu, efeminatul PLUS Oltean a scris impotriva PSD, imbecilule. Te-as fute-n cur, dar esti prea prost.

18 iunie 2021 18:21

Muie postacilor Psd si Psd-istilor Sa imi suga p**a cei doi imputiti de postaci Psd-isti @x....si Oltean...mergeti in P***a' mani voastre le imputiti de Psd-isti care va platesc...Psd cancerul politici romanesti.

18 iunie 2021 18:09

Victor Ponta, ofiter SIE, mason, homosexual x, nu pot uita bucile tale. Tot cu ele gandesti, scrii?

18 iunie 2021 17:56

x Pt. "oltean" si alti flecari de teapa astuia: gramatical corect se scrie "vrei sa fii" cu doi de i (nivelul scazut al olteanului); Johanis si-a pierdut autoritatea morala de lider la romani, asisderea onoarea - deci nimeni nu se mai uita in gura stimabilului; vaccinurile facute la comunisti, erau create si testate cu 25-30 ani inainte, de somitati ale medicinei si chimiei; precum penicilina creata de medicul englez Fleming in 1937-38, si trimisa pe front la soldati in 1940, si aceste vaccinuri impotriva poliomielitei, variolei, turbarii, aveau zeci de ani de cercetare in spate. Nu apareau, absolut niciodata efecte adverse. Vaccinurile contra Covid19, sunt eficace partial, vremelnic, si dau efecte grave adverse. Cat despre "prostimea" la romani, sunt aceia care s-au fript votand-u-l pe Johanis&Co.

18 iunie 2021 16:54

Un om Ai dreptate, Oltean

18 iunie 2021 14:19

Oltean Johannis nu a stiut ce procent mare de prostime este in randul romanilor, care s-au lasat (si se lasa in continuare) influentati de alti prosti, care prezinta vaccinarea ca avand urmari negative (solzi, etc.) sau nefolositoare. Acum, cred ca multi politicieni s-au lamurit si stiu cu cine au de-a face. Pe vremea odiosului, cand erai elev, nimeni nu te intreba daca vrei sa fi vaccinat sau nu, ci erai incolonat si primei doza necesara. Au si disparut o serie de boli, cum ar fi poliomelita sau variola. Deci, cu romanii, asa trebuia procedat, nu cu masuri "democratice", de fapt cu masuri care duc la anarhie, unde prostimea decide in locul specialistilor.

18 iunie 2021 12:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.