Forul care analizează plagiatele din tezele de doctorat va accepta sesizări de plagiat depuse inclusiv la tezele deja evaluate in integrum, cu condiția ca aceste noi sesizări să aducă probe necunoscute până atunci de CNATDCU.

Aceasta este una dintre noile modificări introduse de ministrul Educației în regulile de analizare a plagiatelor, după ce o primă propunere de schimbare a metodologiilor a fost criticată de vicepreședinții CNATDCU și după ce Sorin Cîmpeanu i-a convocat pe academicieni și pe reprezentanții comisiei pentru dialog social la discuții. De acum înainte, analiza de plagiat nu se va mai face fragmentat, în funcție doar de sesizările primite, ci în integralitate.

O altă modificare de ultimă oră a metodologiei privind soluționarea sesizărilor de plagiat accentuează faptul că analiza existenței plagiatului se realizează în primul rând de către experții CNATDCU și doar cu ajutorul softurilor antiplagiat. Întărirea rolului comisiei de experți vine după mai multe acuze lansate la adresa ministrului educației, potrivit cărora acesta ar scoate experții din analiza anti-plagiat și ar lăsa verdictul exclusiv în seama softurilor de detectare a similitudinilor.

Integral pe edupedu.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.