Să fii părinte este una din marile bucurii ale vieții, nu? Nu pentru toată lumea, scrie Phys.org.

O nouă cercetare realizată de psihologii de la Michigan State University (MSU) a analizat trăsăturile și satisfacția adulților care nu își doresc copii.

Pe măsură ce tot mai multe persoane afirmă că pur și simplu nu își doresc copii, Jennifer Watling Neal și Zachary Neal, ambii profesori asociați din cadrul departamentului de psihologie al MSU, sunt printre primii care au analizat mai profund modul în care acești indivizi care nu își doresc copii sunt diferiți față de alții.

„După excluderea caracteristicilor demografice nu am găsit nicio diferență în satisfacția de viață și diferențe limitate în trăsăturile de personalitate între indivizii care nu își doresc copii și părinți, persoane care nu au încă copii sau care nu pot avea copii”, afirmă Zachary Neal.

Integral pe HotnewsComentarii

Ecce Kurrupt Un sfert?! Penibil rezultat. Eu puteam obține sută la sută. Iată cele trei întrebuceri câștigătoare: 1. Nu-i așa că ești fericit când gaura ecce strâmtă? 2. Nu-i așa că ce penibil ecce un bărbat care împinge un cărucior în parc în timp ce muierea pretențioasă îl tot îmbrâncește pe fraierul deprimat că de ce nu zâmbește? Nu-i așa că tu ecce la suflet un specimen Homo Superior care știe că instinctul primitiv de reproducere nu numai că ecce un obstacol în calea fericirii adevărate dar de fapt invită moartea?

21 iunie 2021 19:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.