Ministrul Mediului Tanczos Barna a anunțat, pe Facebook, că va avea o serie de „consultări” cu primarii, vânătorii și fermierii „cu privire la atacurile de urși din ultimele zile în Ținutul Secuiesc”.

Scopul acestor discuții este modificarea legislației, astfel încât urșii care fac probleme să poată fi sedați sau împușcați în maximum 24 de ore de la sesizarea unui atac. Între timp, acitivștii de mediu cer demiterea ministrului, despre care spun că „pregătește legalizarea vânătorii la trofeu”.

„Am inițiat o serie de consultări cu privire la atacurile de urși din ultimele zile în Ținutul Secuiesc cu toate organizațiile și instituțiile direct implicate în această zonă pentru a discuta despre modificarea legislației care ar da posibilitatea autorităților locale – ca prin sedare sau împușcare - să poată să intervină în maximum 24 de ore de la sesizarea unui atac. În această după-amiază, de la ora 18, mă voi întâlni cu primarii din Ținutul Secuiesc, asociațiile de vânătoare și organizațiile de fermieri. Avem o responsabilitate enormă și trebuie să luăm împreună, în mod rațional cele mai bune decizii în această temă”, scrie ministrul, pe Facebook.

Integral pe Digi24Comentarii

Noi stiri "O ursoaica cu trei pui a intrat in garajul primarului din Harghita-Baile Tusnad".Ma gandesc ca nu a vrut sa-i fure masina primarului ci sa caute ceva hrana pentru puii ei. Ce facem d-le Tanczos,inpuscam ursoaica, puii, sau si una si alta ?

22 iunie 2021 13:52

Codreanu Docamdata omul care este dotat cu ratiune a intrat nepermis de mult in habitatul ursului si la privat de posibilitatea de a se hrani .Niciodata ursii nu s-au hranit cu oameni si nu au deranjat voit comunitatile umane. Foamea i-a impins sa-si caute hrana si prin tomberoanele din orase.Prin urmare dupa "ratiunea ta trebuie redusi prin price mijloace".Cum se face ca in urma cu cativa zeci de ani nu aveam aceasta problema ?Sau poate beneficiau atunci de o educatie secsuala in privinta procreierii..

22 iunie 2021 1:32

@Voinescu Ti-ai pus intrebarea de ce pana acum populatia de ursi nu a trebuit sa fie redusa ( mai ales "prin orice mijloace ") ? Puneti putin mintea la contributie.Faptul ca pana acum nu am avut tembeli la conducerea ( mai bine zis la dezorganizarea ) tarii a fost salutara pentru pastrarea unui echilibru in habitatul natural.Nu glontzul este solutia .Omul nu poate coexista fara bogatia naturala pe care ne-a dat-o Creatorul.

22 iunie 2021 1:10

Brian Swarran bah barna bai imputitule!Tu cine pula mea te crezi bah ungur imputit?

21 iunie 2021 23:25

VOINESCU Prin orice metode populatia de ursi trebuie redusa. Oare este mai importanta viata unui urs decat viata unui om. Nu mai mira pe nimeni anomaliile din aceasta tara. Ursii se vaneaza de sute de ani in ROMANIA , si totusi nu au disp[arut ca in tarile care ne dau indicatii.

21 iunie 2021 23:01

Ca sa vezi ! Ursii au devenit si ei antimaghiari.Ioi ! Sinaia, Brasovul , din ce tinut fac parte ?Lasand glumele la o parte, acest iresponsabil numit ministru al mediului trebuie inlaturat de urgenta.E un pericol mai mare decat ursii care vor si ei sa manance si sa aibe un habitat al lor.Pozitia activistilor de mediu nu e suficienta pentru a impiedica actiunile acestui personaj .

21 iunie 2021 20:03

Demisia !! Culmea tupeului si a sfidarii opiniei publice ! Auzi le el : se consulta cu vanatorii ! Inlaturati acest iresponsabil al mediului , e o catastrofa si un rau intentionat.Romanii au o alta conceptie privind protejarea medilui natural cu tot ce cuprinde el.In alta ordine de idei, de cand pe harta Romaniei exista un "tinut secuiesc"d-le Tanczos ?Iar voi, politicieni asa zisi romani, decand permiteti ca acest Tanczos sa rescrie regionalizarea tzarii ?

21 iunie 2021 19:27

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.