Medicul Virgil Musta, de la spitalul Victor Babeș din Timișoara, a declarat că noua variantă Delta a Covid-19 ar putea să aducă noi restricții în România, dacă va exista o transmitere comunitară. În toamnă, ne putem aștepta la un nou val Covid, a avertizat Musta.

„Situația este ușor alarmantă pentru că peste 70 de țări se confruntă cu această tulpină Delta care are o contagiozitate cu 60% mai mare decât contagiozitatea tulpinei engleze, care la rândul ei avea peste 50% contagiozitate peste tulpina din Wuhan. Această tulpină s eva transmite mult mai repede decât celelalte. Pe de altă parte se știe că formelee clinice sunt mai severe cu această nouă tulpină, iar vaccinarea conferă mai puțină imunitate, astfel dacă pentru vaccinul Pfizer 94% dintre persoanele care s-au vaccinat dobândesc imunitate, în situația tulpinei Delta, doar 88%, același lucru se întâmplă și cu celelalte vaccinuri”,a declarat medicul Virgil Musta, la B1TV.

Vaccinul, singura „armă” împotriva variantelor Covid

Musta a avertizat că noua variantă Delta sau indiană este mai rezistență la vaccinurile anti-Covid-19 și astfel nu putem evita formele grave ale bolii.

Integral pe GândulComentarii

xyz BARNA chiombalaul asta cu USL/PLUS fixati sunt sa creeaze haos si anarhie si distrugere in Romania ! Nenorocirea de USR/PLUS este vremelnica, nu este, si nu a fost nici majoritara (acum, i-a vota 5-6% din cetateni) pt a decide nenorociri in numele romanilor. CI fara adresa titularului - haos in Tribunale, la Politie, la Banci, la contracte de utilitati si telefonie...daca PNL/Johanis pun botul la dezastrul cu stergerea din CI a domiciliului, vom actiona in Justitie, si vom castiga.

24 iunie 2021 10:02

Victor Ponta, ofiter SIE, mason, homosexual Elvis, te-as fute-n cur nonstop!

22 iunie 2021 19:05

Elvis Tara este plină de clarvăzători, ei știu ce o să fie peste patru luni. Lui musta asta îi este dor de restricții. Fă-ți bai restricții în familia ta.

22 iunie 2021 16:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.