Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat marți că propune ca educația sexuală să nu fie o disciplină cu o oră pe săptămână, ci să fie integrată într-un modul de Educație pentru viață, alături de educație pentru alimentație, juridică sau financiară, care să se studieze o oră pe săptămână, de la clasa a cincea până la clasa a douăsprezecea.

”Nu este o disciplină care să poată fi predată în fiecare săptămână, o oră pe săptămână. Propunerea Ministerului Educației este aceea de a fi integrată pentru repartizare a noțiunilor treptat, alături de disciplina de educație sanitară, într-un concept modular educație pentru viată care să aibă o oră pe săptămână. Să se numească educație sexuală componenta în cadrul conceptului „educației pentru viață” de la clasa a cincea până la clasa a 12-a.

Ceea ce propun eu este un concept integrat, toate aceste discipline foarte importante - educație sexuală, financiară, juridică - să fie cuprinse într-o manieră inteligent repartizată, modular, pe parcursul celor patru ani de gimnaziu și patru ani de liceu”, a declarat Cîmpeanu, într-o conferință de presă.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.