Administrația Națională de Meteorologie a actualizat codurile de caniculă, iar astfel a fost emisă o avertizare de tip cod roșu, valabilă în intervalul 24 - 25 iunie.

Zonele afectate sunt județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș, iar fenomenele anunțate de meteorologi sunt temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat.

Joi și vineri (24 și 25 iunie) în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei.

Acestea vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în nord-vest între 35 și 38 de grade. În cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20...24 de grade.

Cod portocaliu în Oltenia și Transilvania
În același interval, meteorologii au anunțat cod portocaliu în Oltenia și Transilvania. Maximele resimțite vor ajunge până la 38 de grade Celsius.

Joi și vineri (24 și 25 iunie) în sud-vestul și centrul țării, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade în Oltenia și între 35...37 de grade în cea mai mare parte a Transilvaniei. Valorile nocturne nu vor coborî, în general, sub 20...22 de grade, anunță ANM.

Cod galben de caniculă în restul țării
În intervalul 24 - 25 iunie, se vor înregistra temperaturi caniculare și în restul țării.

În zilele de joi și vineri (24 și 25 iunie) valul de căldură va cuprinde toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În Muntenia, Dobrogea, Moldova și estul Transilvaniei maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nu vor coborî sub 20 de grade.


Comentarii

JohANUS, poponar pasiv Da, cat mai multa canicula. Sa fiarba sangele in in tot PNL-ul ca sa ma poate fute mai bine in Kur.

24 iunie 2021 9:19

ion, miltant online, membru PSD Liviu Dragnea, noaptea minții, el îmi fute-n cur părinții. Cică le albește dinții...

23 iunie 2021 11:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.