Oamenii își vor păstra adresele și nu își vor pierde proprietățile, dacă domiciliul nu va mai figura pe cartea de identitate, a spus la Digi24 vicepremierul Dan Barna. El a adăugat că propunerea vizează simplificarea lucrurilor, nu complicarea lor, în condițiile în care românii au nevoie în prezent de un act de proprietate sau să fie luați de cineva în spațiu pentru a-și face buletin. Copreședintele USR PLUS mai spune că acest lucru le-ar permite să voteze și celor care nu au viză de flotant, dar că nu va fi necesară înscrierea la vot.

Declarația vine după ce USR-PLUS a propus să nu ne mai fie trecute adresele de domiciliu pe cărțile de identitate.

„Oamenii vor continua să-şi păstreze adresa, nu are nicio legătură una cu alta. Ceea ce propunem noi este să rupem această legătură care mai este în puţine state, această condiţionare de a deţine proprietăţi sau de a te lua cineva în spaţiu. Această birocraţie nu este necesară în realitate, pentru că identitatea nu trebuie să fie condiţionată de proprietatea unei locuinţe”, a spus Barna la Digi24.

Integral pe Digi24Comentarii

Elvis Cum ar zice Celentano și Firicel, " ba ești prost, ba ești nebun" așa și pălugă asta cu ștergerea adresei de pe buletin.De fapt ăsta , nu vrea asta așa că sa se afle în treabă, el a văzut că adunătură usr- ista se duce pe apa sâmbetei la alegeri și își pregătește terenul pentru acțiunea clotilde 2 .Bai barnasitule , să ști că la alegeri nu o sa puteți fura voi cat vom vota noi acum, cei păcăliți de adunătură lui Iohannis usr-pnl - udmr.

25 iunie 2021 5:47

Atenție! Dan Barna s-a bășit cu miez pe gură. Adicătelea, s-a căcat o imbecilitate și o idioțenie. Păi, în orice țară civilizată din lumea asta, cartea de identitate conține numele posesorului, data lui de naștere și adresa unde locuiește. Că-n America de Nord nu există carte de identitate specifică, e pentru că acolo actul de identitate cel mai uzitat e permisul de conducere auto, ce conține numele posesorului, data lui de naștere și adresa precum si data de expirare a cardului respectiv. Cetățenii nord-americani au posibilitatea să se legitimeze ori cu cardul permis de conducere auto, ori cu cardul de sănătate, ori cu pașaportul sau cu certificatul de cetîțenie, plus și cu codul numeric personal al cetățeanului respectiv. Dar, cele mai importante acte de identitate nord-americane conțin numele posesorului, data lui de naștere și adresa unde domiciliază, iar aceste acte sunt cardul permis de conducere auto sau cardul de sănătate. Logic! Nu-i așa? Imbecilul ăsta de Dan Barna vrea să transforme cetățenii români în boschetari fără adresă pe actul de identitate? Păi îl fut în gură flexibil până-i cade tot părul din nas. Muie!

25 iunie 2021 4:00

Ecce Kurrupt Nu ecce normal! Iar am uitat să mă semnez. Cu respect, al dumneavoastră pizdac poponar și poponaut, Paulus Sfinkterianus Wurst Kârnatzius, adică pe scurt neprihănitul Paulus cu arianusus franjuratus, alias și Kuminecăturile Gemene

25 iunie 2021 3:59

Ras-Plans Mai fratilor, va dati seama cu ce imbecilisme se ocupa conducatorii nostri ?Asta e problema care preseaza populatia ?! Cum drac' de reusim sa ne alegem astfel de oameni care sa conuca destinele tzarii !!

24 iunie 2021 18:47

Altă invenție marca USR+PLUS ca să mai dea Statul bani și pe schimbarea din nou a BI.... ”Patrioții în pantaloni scurți și rochițe ce se jocă cu lopățelele în groapa de nisip....” Adică USR+PLUS-iștii ce-s doar ”Gică Contra” la orice ?....Impun încă o Agenție Bugetară să-și pună iar ospătari USR-iști pe salarii imense și alte scursuri ONG-iste de-a lui Vlad Voiculescu pe funcții bănoase dublând funcționarii Ministerului Sănătății să administreze (sugă....) cca 2 miliarde de Euro din PNRR !....Acum se opun în Parlament trecerii terenului din proprietatea Statului Român în concesiune către Camera de Comerț a României de la Romexpo să se facă acolo o investiție de un miliard de Euro crezându-se Apărătorii Patriei....Niște imbecili ce nu știu ce-i aia o investiție și un Fond de Investiții....Doar niște ”căcățoi infantili” cu aere de mari Salvatori !.....Uitați-vă la Claudiu Năsui pe funcție de Ministru al Economiei care la viața lui n-a condus măcar o echipă dintr-o o uzină dintr-o fabrică....dar imbecilul a tăiat finanțarea Industriei de Apărare s-o falimenteze !......taman acum când rușii atacă fregate englezești în Marea Neagră..... Vedeți-l pe Ministrul Fondurilor Europene Ghinea cu PNRR-ul său refuzat și a 3-a oară și vedeți reprezentarea incompetenței USR-iste ajunsă la rang de generalizare….adică-s parcă toți sunt făcuți proști de aceiași mamă și de același tată…Bagă banii PNRR-ului în Piste de Biciclete pe dealuri și prin sate....Idioții !....dar se dau Salvatori !.....Domnule, și liberalii impotenți se uită ce se întâmplă și nu pot să facă nimic !....De ce ?....De impotenți politic !....Adică nu bagi banii în irigații dar îi bagi în piste de biciclete pe dealuri și munți.....Băi USR-iștilor, din ce aluat sunteți voi concepuți ?....și cine dracu vă votează ?....

24 iunie 2021 17:33

Ecce Kurrupt Ecce Normal. Domiciliul nu are absolut nimic de-a face cu identitatea. Eu de exemplu ecce boschetar și mai recent de când mi-am făcut operație mă identific cu genul feminin cu apelativul Mona Lisa. Dreptul meu la vot nu poate fi încălcat. Guvernul mioritic să-mi facă buletin așa, dacă nu, fac plângere la Curtea Eurovizionară! Muie PSD! Klaussfinkter Wurst Johannis președinte! Ce?! Ecce un nume nou al unui om nou, poate fi. Barna ecce planul B...

24 iunie 2021 12:08

xyz BARNA chiombalaul asta cu USL/PLUS fixati sunt sa creeaze haos si anarhie si distrugere in Romania ! Nenorocirea de USR/PLUS este vremelnica, nu este, si nu a fost nici majoritara (acum, i-a vota 5-6% din cetateni) pt a decide nenorociri in numele romanilor. CI fara adresa titularului - haos in Tribunale, la Politie, la Banci, la contracte de utilitati si telefonie...daca PNL/Johanis pun botul la dezastrul cu stergerea din CI a domiciliului, vom actiona in Justitie, si vom castiga.

24 iunie 2021 9:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.