Infecţiozitatea ridicată a tulpinii indiene (Delta) creşte automat şi pragul de imunizare în grup, de la 60-70% la peste 80%, avertizează specialiştii. Dacă nici în primăvara anului viitor acest prag nu este atins, atunci vom intra într-un ciclu în care vara vom avea relaxări, iar iarna un nou val de infectări.

Infecţia cu tulpina Delta în cazurile identificate în România se manifestă la fel ca în cazul tulpinii britanice care a generat valul 3 al pandemiei, doar că varianta indiană este mai contagioasă, arată dr. Adrian Marinescu. De aceea, medicul e de părere că din toamnă vom afla dacă este nevoie de administrarea unei a treia doze din actualele seruri anti-COVID. Pe de altă parte, prof. Răzvan Cherecheş atrage atenţia că infecţiozitatea crescută a tulpinii Delta ridică pragul de imunizare în grup la peste 80%, în condiţiile în care în România nici un sfert din populaţie nu este vaccinată cu schema completă.

Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balş“ din Capitală, e de părere că, în viitorul apropiat, vaccinurile anti-COVID vor fi singura armă împotriva pandemiei şi vor fi administrate periodic, precum vaccinurile antigripale.

Integral pe AdevărulComentarii

As da o muie. Vreau postac bolsevic, Acum! .

24 iunie 2021 9:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.