Ritmul scăzut din ultima perioadă al campaniei naţionale de vacccinare, dar şi decizia autorităţilor sanitare de a introduce decesele din valul 2 al pandemiei în bilanţul zilnic sunt două dintre motivele pentru care România este pe locul 38 din topul celor 52 de state analizate de Bloomberg în ceea ce priveşte „rezilienţa COVID“.

Sub titulatura „Cele mai bune locuri în care să trăieşti în pandemie“, Bloomberg a realizat un top cu 52 de state, pe care îl modifică în mod constant în funcţie de factori precum: acoperirea vaccinală, incidenţa cazurilor COVID, rata de pozitivare a testelor sau rata de mortalitate în rândul cazurilor COVID din ultima lună. Toate aceste valori, însumate, dau „scorul de rezilienţă COVID“ al statului respectiv. Aşa se explică de ce România, în ciuda scăderii semnificative a numărului de noi infectări SARS-CoV-2, e pe locul 38 din cele 52 de state analizate.

Bloomberg – la fel ca alte platforma de monitorizare a evoluţiei pandemiei în lume, precum WorldOMeters.info, HealthData.org (platforma Institutului Cercetare şi Evaluare în domeniul Sănătăţii din SUA - IHME) sau OurWorldInData.org (Universitatea Oxford) – foloseşte datele pe care guvernele ţărilor le raportează oficial.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.