Florin Cîţu este împins de la spate să remanieze mai mulţi miniştri consideraţi ineficienţi, dar care nu sunt nici printre susţinătorii săi, susţin surse politice din apropierea premierului, pentru „Adevărul”.

Primii pe listă sunt Adrian Oros (Agricultură) şi Alexandru Nazare (Finanţe), însă în colimator mai sunt şi demnitari ai USR-PLUS. Şeful Guvernului intenţionează ca după depăşirea moţiunii de cenzură a PSD să facă o remaniere guvernamentală, fiind vizaţi doi liberali, dar şi cel puţin un ministru USR-PLUS, susţin surse politice din echipa premierului Florin Cîţu.

Adrian Oros este printre ţintele sigure în cazul în care Florin Cîţu va face remanieri. Ministrul Agriculturii a fost unul dintre cei mai slabi demnitari şi în Guvernul Orban, dar a fost păstrat datorită relaţiei foarte bune cu şeful PNL. Tocmai această apropiere a lui Oros de Orban e una din cauzele care-l pun pe acesta pe lista neagră. O a doua problemă e faptul că nu e deloc agreat de filiala PNL Cluj, cu toate că mai mereu a fost prezentat drept ministrul care reprezintă Clujul. Alin Tişe, şeful CJ Cluj, şi Emil Boc, primar al municipiului Cluj Napoca şi susţinător declarat al lui Cîţu, au subliniat că nimeni de la centru nu i-a întrebat ce minister să le fie dat şi că Oros nu are o relaţie bună cu filiala sa.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.