Citesc în presă: „Circa 56% dintre părinţi ne-au spus că nu îşi mai permit să îşi ducă copiii la şcoală pentru a-şi continua studiile. Sărăcia şi problemele financiare ale părinţilor au afectat direct participarea la educaţie şi continuarea educaţiei copiilor”.

Sunt crescut și educat să gândesc lucrurile destul de simplu: să reduc viața la esențe și elemente fundamentale. De mic mi s-a spus că doar educația mă va scăpa de sărăcie și mă va ajuta să-mi depășesc condiția socială. Firește – educația e mai mult de atât -, dar când vii de foarte jos, când părinții trăiesc doar dintr-un salariu mic, atunci e foarte important să ai acces la educație ca să-ți poți depăși condiția socială. Pentru cei care știu ce este sărăcia și munca grea, șansa de a avea acces la educația gratuită este tot. Educația nu e o garanție, dar e o șansă imensă.

Vin dintr-un mediu rural în care într-o singură generație am făcut saltul de la plug la specialități care necesită studii superioare destul de complicate și de lungă durată: de la medici și farmaciști, la ingineri, economiști și muzicieni de top. Cum a fost posibil?

Integral pe LibertateaComentarii

ciclop " guvernul meu- pohta ce-a pohtit " prededintele merge din groapa in groapa , dar presedintele navetist e multumit ,dupa ce si-a vazit sacii in caruta si magarul legat la gard , "guvernul meu" pas cu pas, taras- grapis termina mandatul si apoi trai nineaca , in rest , de tara care se duce la vale il doare in basca !!

30 iunie 2021 15:47

ciclop "Romania educata " mareata realizare " cu care "s-a impaunat" presedintele navetist a fost dusa de vant ca un vant !! si a ramas doar cu naveta saptamanala Sibiu- Bucuresti

30 iunie 2021 14:17

ciclop "Romania educata " mareata realizare " cu care "s-a impaunat" presedintele navetist a fost dusa de vant ca un vant !! si a ramas doar cu naveta saptamanala Sibiu- Bucuresti

30 iunie 2021 14:17

Ho-ho-hooo! Autorului sintagmei „România educată” nu aveți nimic de dulce de spus? Că el a spus și a plecat la nevastă, care a rămas în branșă. Pe semne că, în loc să pună la punct vreo stragtegie, s-au ocupat de treburi mai lumești. Dacă or mai avea cu ce.

28 iunie 2021 17:05

noi, postacii bolșevici Postam orice ne cere partidul. Suntem platiti cu bani, dar si in natura- sex anal si oral.

28 iunie 2021 15:53

Petre In primul rand ar trebui parintii analfabeti scolarizati. ca ei la randul lor sa transmita mai departe ceea ce au invatat.

28 iunie 2021 15:43

noi Votati PNL/USR/PLUS daca iubiti sobolanii, gandacii, puricii, capusele, tantarii, daca va plac gramezile de gunoi duhnind a cacat, votati pramatiile rezistace a lu' Johanis, sa va umpleti de paraziti si infectii de pe strazile unde au marasluit sleahta de rezistaci, condusi de Geaca Rosie ! Votati sleahta rezistace, ca v-a condamnat la moarte rapida sau lenta, cu finantarea PRIVATILOR - din contributiile noastre la Sanatate, sa ne coste un simplu consult 300-500 lei ! Adunatura USR/PLUS/PNL infometeaza copii, ca a sterpelit - adunatura, BANII de alocatii majorate. Adunatura lu' Johanis a sterpelit si banii de pensii - zice ca nu-i mai are. PNRR facut de prostii prostilor din "guvernul meu" este respins de UE a treia, a patra oara, caci, rezisatcii n-au prevazut bani pt irigatii si fermele romanesti. Huooo! USR/PLUS/PNL

28 iunie 2021 15:24

Oltean Cei care fac copii, fara sa aiba asigurate conditiile de crestere si educare a acestora, ar trebui toti dusi la munca silnica, ca sa le vina mintea la cap.

28 iunie 2021 14:51

Mihai Doana Abia acum ati constatat? In tara asta din an in an e tot mai rau, mai ales in ceea ce priveste educatia. Generatiile care vin, cu unele exceptii, sunt niste zerouri uriase pe toate liniile. Sex, toale, distractie si bautura si cam la atat de reduce interesul tinerilor de acum. Bineinteles, principalii vinovati sunt parintii si bunicii, care, chiar si prin lipsa atitudinii, incurajeaza aceasta stare de fapt. Sau nu-i duce capul nici pe ei.

28 iunie 2021 13:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.