Marcel Ciolacu, președintele PSD, îi cere premierului Florin Cîțu să explice efectele economice ale acordului semnat de 130 de țări, printre care și România, privind taxarea companiilor multinaționale.

Acordul prevede că țările semnatare vor impune un nivel minim al taxării profitului multinaționalelor de 15% (România are o cotă de 16%), precum și faptul că impozitele trebuie plătite în țara unde sunt obținute veniturile. Acest punct este de mare interes pentru România, dat fiind că giganți digitali precum Google și Facebook nu plătesc taxele pe impozit în România, acolo unde generează veniturile, ci în țări cu taxe mult mai mici.

”Acord istoric pentru taxarea cu 15% a multinaționalelor, guvernul Cîțu tace mâlc! România se regăsește printre țările care susțin o reformă fiscală de amploare pe plan internațional! Executivul condus de „primul economist al țării” – FlorinCîțu- este… în tăcere! Domnule premier, ieșiti la tablă și explicați-ne! Sau este o altă reformă de care fugiți?! Ieri s-a luat o decizie istorică de peste 130 de țări care reprezintă nu mai puțin de 90% din PIB-ul mondial! Toate s-au aliniat #OECD și #România este printre ele.

Integral pe G4media.roComentarii

Florin Biro Da Ciolacul cu grupul de "profesionisti si experti PSD" nu stiu sa explice noua impozitare a gigantilor ?Sant prea prosti ca sa faca asa ceva pentru ca nu au pregatirea necesara,sant doar tractoristi,hati,curve,cu dimplome contrafacute,analfabeti,si mai ales foarte corupti. MUIE PSD

2 iulie 2021 12:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.