Tulpina indiană (Delta – B1.617.2) se răspândeşte rapid şi se află în transmitere comunitară în cel puţin trei zone din sudul ţării, conform autorităţilor sanitare. Cele mai multe infectări cu tulpina Delta – de două ori mai contagioasă decât cea din Wuhan – se înregistrează în municipiul Bucureşti şi în judeţele Argeş şi Ilfov.

Specialiştii apreciază că numărul de cazuri este mai mare decât cel comunicat oficial, deoarece capacitatea de secvenţiere genomică a României este redusă. Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) avertizează că numărul de infectări cu varianta Delta confirmate în urma secvenţierilor genomice a ajuns la 57, de 2,5 ori mai multe decât la începutul lunii.

„În acest moment nu există evidenţe de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Delta. În schimb, există evidenţe de transmitere comunitară susţinută în municipiul Piteşti şi comune învecinate”, se arată în comunicatul CNSCBT.

Integral pe AdevărulComentarii

Paulus Bine dar eu astept de multi ani ca voi sa "curând intrăm în Valul 4 al pandemiei" - dece a durat atât de multi si când v-a "imunizati"-crapati (de miocardita)?!

6 iulie 2021 23:40

Ionuț Mureșan "tulpina indiană" este VARIANTA SIGMA, care le înlocuieste pe "variantele" DELTA, MIU, THETA, GAMA, TZETA si EPSYLON - e belea mare!

6 iulie 2021 23:27

Fute repede un sobolan bolșevic! Pe Xi Jinping. Acum! . .

6 iulie 2021 23:17

Fute repede un sobolan negationist! Acum! .

6 iulie 2021 12:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.