Un sondaj after-poll, efectuat telefonic la alegerile anticipate parlamentare de duminică din Republica Moldova, sugerează că partidul fondat de Maia Sandu, PAS, ar fi câștigat 55,1% din voturi, fiind urmat de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor cu 24%. Puțin peste 48% dintre alegători au votat în alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, cifră în ușoară scădere față de scrutinul legislativ din 2019, însă diaspora a votat în număr mare, peste 200.000 de oameni ieșind la urne. Primele rezultate preliminare oficiale vor sosi în jurul orei 22.00, iar o situație clară va fi cunoscută în cursul nopții sau dimineață.

AUR, sub 1%, potrivit sondajului after-poll Dacă sondajul after-poll realizat de compania „CBS Research”, la comanda Comunității „WatchDog.MD” și a Institutului de Politici Publice, este corect, atunci AUR, satelitul partidului românesc, a obținut doar 0,9% la scrutinul parlamentar.

Activistul civic Vitalie Sprînceană a explicat pentru Libertatea de ce nu avea AUR șanse de a repeta succesul de la București.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.