Sistemul Medical MedLife anunță rezultatele finale ale studiului care evaluează gradul de imunizare colectivă, dobândită natural sau în urma vaccinării, în România, în mediul urban. Studiul MedLife a avut ca obiectiv identificarea factorilor care au determinat scăderea numărului de cazuri noi din martie a.c. până în prezent și analizarea perspectivelor legate de evoluția pandemiei.

Concluziile au la bază un cadru de eșantionare de peste 11.200 de subiecți, din care a fost selectat un eșantion reprezentativ de 943 de persoane din arii geografice cu particularități diferite în ceea ce privește rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 și rata de vaccinare.

Astfel, din eșantionul extras, 610 persoane sunt rezidente în București, Constanța, Cluj și Timișoara (zona 1), localități reprezentative pentru categoria orașelor mari, care se impun printr-o rată de vaccinare ridicată și 333 de persoane sunt rezidente în Giurgiu, Suceava și Piatra Neamț (zona 2), orașe reprezentative pentru mediul urban mic, unde rata de vaccinare este scăzută.

Integral pe HotnewsComentarii

Oltean Noroc cu alde Simona Halep, ca aia s-a imunizat si pe cale naturala, dupa care s-a mai si "vaccinat"-rapelat, asa încât de asta se pare ca am scapat (definitiv).

16 iulie 2021 8:00

Oltean Din pacate, si cu "liberalizarea vaccinarii" s-a dovedit inca odata (daca mai era cazul), ca democratia la romani este prost inteleasa. Este o prostime de masa. Romanii inteleg numai cu biciul.

16 iulie 2021 7:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.