Datoria publică a României a trecut în acest an pragul de 500 de miliarde de lei, pe fondul majorărilor din ultimii ani ale cheltuielilor cu pensii și salarii, agravate de costurile din ultimul an cu pandemia. Așadar, datoria publică a României va depăși cel mai probabil în luna iulie pragul-cheie de 50% din Produsul Intern Brut (PIB), conform calculelor Economedia, ceea ce obligă Guvernul să ia o serie de măsuri de corecție. România are însă în continuare una din cele mai mici datorii publice ca procent în PIB dintre statele UE.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat luni seara că România a „depășit gradul de îndatorare de 50%” și că „legea spune că în momentul ăsta se îngheață tot”, el numind această situație „un jaf generalizat”.

Cu toate acestea, datele analizate de Economedia arată că datoria publică a crescut constant ca valoare în ultimii ani, chiar și în perioada 2017-2019, când PSD era la guvernare. Astfel, datoria publică a României s-a aproape dublat în ultimii cinci ani și jumătate, de la 269 miliarde de lei la finalul anului 2015, la 527,49 miliarde lei la finalul lunii mai 2021.

Integral pe EconomediaComentarii

Băi Imbecilule Paulus, ia spune tu cu lucrul tău bine făcut propagandistic, cine a fost înaintea ăstora cu coaliția lor la putere, când datoria națională externă a României a crescut mult? Ai acolo graficul cu creșterea datoriei externe din 2015 până azi, așa că ia spune tu că cât a ruinat România PSD-ul tău neo-marxist? Vă-n gură să vă fut de neo-marxiști împuțiți! Ce li se poate imputa ăstora e sunt circa 150 miliarde lei, dar ținând cont de cheltuielile imense făcute de către guvernoi pentru medicamente și echipament medical cauzate de covid-19, eventuala imputare e scuzabilă din moment ce toate țările lumii s-au împrumutat. Te mai fut în gură odată, adică fac un lucru bine făcut, morții mă-tii de neo-marxist împuțit.

25 iulie 2021 8:48

România lui Iohanis=România lucrului bine facut!!!! Acest urmaș al germanilor, după ce va îngenunchea România se va duce în țara sa natală!

20 iulie 2021 22:27

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.