Deputatul PNL Alexandru Muraru, reprezentantul special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, precizează, într-un comunicat de presă, că Basarabia nu a fost „ocupată” de către România în 1918, la finalul Primului Război Mondial, așa cum afirmă Vladimir Putin, ci realipită, în urma unor procese democratice și realități istorice. Muraru subliniază că narațiunile istorice false sunt parte a unui război hibrid purtat de Federația Rusă.

„Basarabia nu a fost „ocupată” de către România în 1918, la finalul Primului Război Mondial, așa cum afirmă președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, ci realipită, în urma unor procese democratice și realități istorice. Revizionismul, tezele disimulatorii despre trecut și denaturarea adevărului istoric nu fac decât să consolideze realitatea că narațiunile istorice false sunt parte a unui război hibrid purtat de Federația Rusă”, afirmă reprezentantul special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei.

Integral pe G4media.roComentarii

Oltean Aiureli. Nu a fost nici un referendum, supravegheat international. S-a profitat de haosul creat ca urmare a revolutiei bolsevice. Asa ca, ne place sau nu , Putin are dreptate.

22 iulie 2021 4:53

Adrian Desi laudabil gestul ca fiind din partea unui reprezentant al guvernului, declaratia trebuia data de catre ministrul de externe, eventual inmanata in scris ambasadorului Rusiei. Altfel va trece neobservata.

21 iulie 2021 17:09

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.