Omul de afaceri Nelu Iordache a fost pus, miercuri, sub control judiciar după ce a fost audiat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție într-un nou dosar. Afaceristul a fost preluat sub escortă de pe Aeroportul Otopeni.

La ieșirea de la DNA, Nelu Iordache a spus că a dat declarații într-un dosar mai vechi din 2017, însă nu a vrut sa spună dacă a primit control judiciar. Omul de afaceri spune că nu voia să fugă din țară și că nu a dat mită nimănui.

”Nu mi-e teeamă de nimic. Nu am făcut niciun denunț”, a spus Iordache.

La momentul preluării de către procurori, Iordache se afla într-un avion care urma să decoleze la ora 09.45 de pe Aeroportul Otopeni cu destinația Roma.

Omul de afaceri este anchetat în mai multe dosare de corupție. În unul din ele a fost condamnat la 12 ani şi 6 luni închisoare, însă decizia nu este definitivă. În acest dosar, a fost condamnat de Tribunalul București pentru evaziune fiscală şi delapidare, fiind acuzat că a înregistrat în contabilitatea companiei de transport aerian Blue Air achiziţii fictive de materiale publicitare. Prejudiciul creat statului se ridică la 2 milioane euro.

Pe de altă parte, în ianuarie 2020, Iordache a fost achitat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, într-un alt dosar de corupţie, legat de modernizarea Transalpina.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.