Datoria publică a României a ajuns la 49,7% din PIB și există o prevedere în legea responsabilității fiscal-bugetare prin care, dacă aceasta depășește 50%, Guvernul trebuie să vină cu un program prin care îngheață salariile din sectorul public. Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, că reglementarea este o “recomandare” și că “vom vedea când ajungem la 50%”.

„Să ajungem la 50% întâi. Este vorba de estimări deocamdată. Datoria, ca procent din PIB, are două elemente – una este datoria publică, celalată este PIB-ul nominal.

PIB-ul nominal a crescut mult mai rapid decât ne așteptam. Nu știu dacă vom ajunge la 50%. Vom vedea când ajungem la 50%. Este o recomandare, nu este o lege. Vom vedea ce se întâmplă atunci.

Integral pe Digi24Comentarii

Nicolae Văcăroiu, o fostă personalitate cândva nu prea demult Când mă gândesc că PSD a contribuit la crearea a 80% din totalul datoriei externe a României, vâd numai stele verzi ca după consumarea unui țoi mare de vodcă Săniuța, pe cinstea necinstei mele că nu vă mint! Dar, sunt liniștit pentru că la BNR veghează acolo Viorica Vasilica Dăncilă, cea care face numai economii verzi pe toți pereții de la BNR, ea zugraveghează zugrăvind pereții cu verde, că economia verde la care se face că lucrează madama, NU există, deși Mugur Isărescu care căcare e guvernatorul BNR a zis că madam Dăncilă lucrează la economia verde, economia verde respectivă NU există nicăieri pe planeta asta, poate într-o galaxia vecină, cine știe? Dar, madam Dăncilă fiind absolventă de facultate de petrol și găoaze la specilializarea polimerizarea stereospecifică a găoazelor din petrol cu codoiul verde, mai deschide și ușile de la BNR. în special ușa de la WC pentru Mugur Isărescu, când respectivul merge și el să se pișeze și să se cace ca tot românul. Între timp, madam Dăncilă a reușit să-l coloreze verde în totalitate pe colegul ei Adrian Vasilescu, cel care e consilier la BNR de două secole și n-are de gând să se pensioneze, el așteaptă să fie pensionat de ăia cu sapa și lopata, conform datinei strâbune, ca să poată numai atunci să dea ortul popii, păi ce pula calului? Trăiască și înflorească neo-marxistul nostru PSD! Votați PSD! Dar, numai după ce vă descheiați la prohab de unde o să scoateți ștampula pentru vot. Trăiască Vodca! Trăiască Turțul! Trăiască Tescovina! Trăiască Țuica Bătrână! Votați PSD!

25 iulie 2021 7:36

je Sobolanii si soarecii sunt purtatorii acestui teribil HANTAVIRUS, acum, Capitala este invadata de aceste rozatoare, din cauza nenorocitei si blestematei Clotilda USR/PLUS, care, refuza strangerea gunoaielor in sect.1. Dementa USR/PLUS de primareasa Clotilda, provoaca o peidemie cu hantavirus de la sobolani, mai grava decat coronavirusul. In sect. 1 locuiesc majoritatea cetatatenilor cu putere de decizie in institutiile de varf, judecatori, procurori, ministri, parlamentari, ambasade, multinationale - oare, nici una dintre aceste personalitati cu putere de decizie, nu este capabila s-o arunce pe Clotilda din scaunul pe care-l ocupa fraudulos si criminal ?!

22 iulie 2021 12:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.