Inundaţiile devastatoare din Germania şi din alte părţi ale Europei Occidentale au fost descrise ca fiind o “catastrofă”, o “zonă de război” şi “fără precedent”.

Cu peste 150 de morţi şi bilanţul încă în creştere, mulţi se întreabă cum s-a întâmplat asta şi de ce a fost atât de rău, se arată într-o analiză realizată de AFP, transmite Agerpres.

“Mase de aer încărcat cu apă au fost blocate la altitudine ridicată de temperaturile scăzute, care le-au făcut să stagneze patru zile deasupra regiunii”, a apreciat Jean Jouzel, climatolog şi fost vicepreşedinte al Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC).

Integral pe ProTVComentarii

Inexact! Cantitatea de căldură primită de la Soare va fi aceeași, cu unele oscilații determinate de ciclurile de activitate solară și de parcursul prin Univers al sistemului solar. Fenomenele meteo extreme de pe Terra sunt generate de despăduririle criminale practicate de marile corporații transnaționale, care exploatează lemnul, practică mineritul la suprafață, extind orașele, autostrăzile, căile ferate, exploatațiile agricole. Toate astea duc la deșertificare. Soarele nu încălzește direct atmosfera, ci prin radiația colectată de scoarța terestră. Pădurile, dar și alte forme de vegetație, atenuează încălzirea scoarței terfestre, rețin apele pluviale și mențin echilibrul meteorologic. Este stupid și simplist ceea ce zice AFP, fără o analiză mai complexă a interacțiunii diverșilor factori geologici și atmosferici. De fapt, asemena așa-zise analize nu au decât rostul de a susține teoria încălzirii globale, care este falsă și mincinoasă, dar care aduce mulți bani unor jmecheri din Oculta mondială și cu care pot pune piedici economice și politice unor țări și popoare pe care nu le agrează.

22 iulie 2021 11:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.