Varianta Delta a coronavirusului, care se transmite mult mai ușor, ar putea provoca în România o situație epidemiologică gravă, cu un număr mare de decese și spitalizări, din cauza ratei mici de vaccinare a populației, atrage atenția Institutul Național pentru Sănătate Publică într-un raport datat 14 iulie. INSP arată, într-o analiză, că nu se poate exclude posibilitatea reimpunerii restricțiilor, inclusiv la nivel național.

Până în prezent dinamica și caracterizarea transmiterii acestei variante Delta în rândul populației se bazează cu precădere pe datele colectate și studiile din Marea Britanie.

În prezent, în Marea Britanie, se constată o creștere rapidă a numărului de cazuri, dar ceea ce este caracteristic acestul val este că, pe de o parte, noile cazuri confirmate se constată cu precădere în rândul populației mai tinere și, pe de altă parte, numărul de decese nu este atât de ridicat ca în valurile anterioare cu care Regatul Unit s-a confruntat în pandemie. Explicația, arată INSP, constă în rata semnificativă de vaccinare în rândul grupelor de vârstă la risc (peste 60 de ani).

Integral pe Digi24Comentarii

Luana Păvăluca-Pizduca De fapt, studiul britanic privind eficiența vaxcinurilor împotriva variantei Delta Tamisei arată cu claritate că procentajul de infectări printre vaxcinații din Regat ecce - URAAA! - de „numai” 47% față de 53% printre „păduchioșii” nevaxcinați. Dar să vezi drăcie că cei „numai” 47% cu schema completă de vaxcinare au „produs” 63% dintre morții tulpinei Delta, pe când cei 53% de „păduchioși” au dat restul de 37% plecați spre o lume mai bunicică. Este limpede că nemernicul ăsta de coronavirus îi favorizează net pe vaxcinați să ajungă cât mai mulți în grădina Raiului! Meritul pârțarticolului meu ecce acela că am subliniat viguros că varianta Delta se transmite mai ușor, dar omoară mai puțini nătăfleți. Deci, numeric, ăia 63% de morți vaccinați nu ecce chiar așa de speriat, ei având și privilegiul de a fi murit lin, chiar o plăcere să fii vaxcinat și să mori fără niciun fel de stres. Nu așa de fericit au stat lucrurile cu cei 37% de „păduchioși”, care au mierlit-o în chinuri groaznice! Un alt merit al pârțarticolului mieu, pentru care ar trebui să fiu cooptată în imediata apropiere a nădragilor lui Căcîțu, ecce că am evidențiat încă din titlu că, spre deosebire de „puținele” decese din Marea Britanie, în Românica, virusul va provoca „un număr mare de decese și spitalizări”. Asta e! Pentru perfidul Albion Covidul ecce mumă, pentru Românica ciumă. Logic, n-așa?!

22 iulie 2021 10:08

je Sobolanii si soarecii sunt purtatorii acestui teribil HANTAVIRUS, acum, Capitala este invadata de aceste rozatoare, din cauza nenorocitei si blestematei Clotilda USR/PLUS, care, refuza strangerea gunoaielor in sect.1. Dementa USR/PLUS de primareasa Clotilda, provoaca o epidemie cu hantavirus de la sobolani, mai grava decat coronavirusul. In sect. 1 locuiesc majoritatea cetatatenilor cu putere de decizie in institutiile de varf, judecatori, procurori, ministri, parlamentari, ambasade, multinationale - oare, nici una dintre aceste personalitati cu putere de decizie, nu este capabila s-o arunce pe Clotilda din scaunul pe care-l ocupa fraudulos si criminal ?!

22 iulie 2021 7:57

Luana Pavaluca - UP DATE: Sanitas București se opune ferm obligativității vaccinării și anunță reacții judiciare contra actelor normative sau birocratice care vor impune sau facilita aceste măsuri preconizate de guvern. Citiți cu atenție Comunicatul și distribuiți-l!

21 iulie 2021 23:33

"Varianta" SIGMA: Da' de mine de ce p.m. nu ziceti nimica, ca si eu sunt pe vine si vin sa va lichidez pe toti?!

21 iulie 2021 23:01

Marius Ivanescu Va rog eu sa mai defecati si (unele) "artticole" cu planetele "noastre", care se prajesc în EURO-tigaie de la încalzirea gloabelor si cum ne dam noi cu "automobilul" (cu scaunul, n.m.) electric pe strada, ca sa le "salvam" - multumesc anticipat pentru întelegere!

21 iulie 2021 22:59

Luana Păvăluca - UPDATE: si mai vine si "tulpinile" GAMA, NIU, EPSYLON, THETA si CSI !!! E euro-DEZASTRU mondialo-GLOBAL - putem beli EURO-poolla în orice clipa, daca nu încalcam Constitutia si nu introducem niscaiva "restrictii"!

21 iulie 2021 22:56

Fute repede un sobolan negationist! Acum! .

21 iulie 2021 22:07

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.