Numită de-a lungul timpului taxă de primă înmatriculare, taxă de poluare, timbru de mediu, taxa auto ar putea fi din nou introdusă, ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţând că trebuie luate şi măsuri de susţinere a proprietarilor, nu numai sancţiuni

„Interdicţiile sunt foarte greu de justificat din punct de vedere juridic. România a pierdut procese la Curtea Europeană de Justiţie pe taxa auto tocmai pentru că ele, juridic, nu au fost fundamentate cum trebuie. Eu sunt adeptul programelor de susţinere pentru proprietarii de maşini şi în contrapartidă să existe poate un alt tip de aplicare a impozitelor locale în cazul acelor maşini (vechi, n.r.). Ele trebuie să vină, din punctul meu de vedere, în paralel. Trebuie să creăm alternative pentru cetăţeni, nu numai sancţiuni şi impozitări mai mari”, a afirmat Tanczos.

Ministrul Mediului a menţionat că o măsură privind maşinile mai vechi de 15 ani va exista probabil în cel mai scurt timp, în condiţiile în care inclusiv responsabilii de la Bruxelles insistă pentru măsuri destinate reducerii vârstei parcului auto. „Inclusiv Comisia Europeană ne forţează să luăm măsuri pentru reducerea vârstei parcului auto. Este o decizie asumată la nivelul Guvernului, odată cu negocierea PNRR (planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă - n. r.). Comisia ne-a recomandat să găsim o soluţie pentru maşinile mai vechi de 15 ani”, a precizat ministrul Mediului.

Integral pe AdevărulComentarii

nume fals Shlomo Shmilovici - Dar ce vor mai taxa onorabilii politicieni cand masinile vor fi 100% electrice si nu vor mai polua? Probabil se vor introduce taxe de inlocuire a bateriilor vechi si a cauciucurilor uzate!!!

22 iulie 2021 13:36

ion, miltant online, membru PSD Visez sa-i sug pula personal d-lui Dragnea. Sper ca devotamentul pentru partid sa-mi fie rasplatit. Dar, stai asa! Nu Liviu Dragnea cerea in instanta desfiintarea PSD? Nu mai stiu ce sa fac... Sa sug pula d-lui Dragnea sau/si PSD-ului? Ce ma sfatuiti?

22 iulie 2021 13:12

Oltean Parerea mea este ca jegurile aduse in vest trebuie taxate intr-o asa masura incat sa fie duse imediat la colectorii de deseuri. Idem orice masina mai veche de 10 ani. Altfel, numai vorbim discutii si, de fapt, nu se face nimic impotriva schimbarilor climatice. Iar cei saraci , care nu au bani de masini noi, sa faca bine sa se gandeasca ce trebuie sa faca (de ex. scoala), ca sa iasa din saracie.

22 iulie 2021 12:16

ion CE FRUMOS GANDESC GUVERNANTII NOSTRI LA IMPOZITE DESI PRIMUL MINISTRU SPUNEA CA NU SE VOR INTRODUCE NOI TAXE. tOT IN CEL SARAC CARE ARE MASINA VECHE SAU PENSIONARI CARE MAI MERG SI EI CU MASINA LA PIATA SA-SI CARE SACOSELE MAI USOR.ACEST PNRR NE ADUCE MAI MULTE NECAZURI DECAT BENEFICII. mAI GANDITIVA DOMNULE TANCZOS POATE NE MAI SCUTITI DE ATATA BINE. MAI LASATII PE CEI CU DACIA 1300 CARE MAI MERG CU EA LA CAMP SAU IN ZOOTEHNIE CA NU AU M-BANI SARACII DE AUDI ,BMW,MERCEDES NOI. VA SALUT.

22 iulie 2021 10:19

Da o muie unui bolsevic si vei intineri 12 ani! .

22 iulie 2021 9:27

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.