Populațiile tinere - adolescenți, adulții tineri - se bucură de o aparentă stare de sănătate, se simt într-o formă mai bună și pe ei nu-i sperie atât de tare un virus, de unde un interes mai scăzut pentru vaccinare, însă în România, în ultima săptămână, avem, în comparație cu săptămâna precedentă, o creștere a incidenței de cazuri COVID de 120-130 la sută pentru grupa de vârstă 20-39 de ani, a declarat joi, la Digi24, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„Cumva este ușor de înțeles, pentru că sunt persoane care călătoresc mai mult, e perioada concediilor, oamenii merg în vacanță, vin din călătorii, se întâlnesc cu alți oameni din alte zone, cu atât mai mult cu cât se duc în străinătate, unde, dacă ținem cont de ceea ce se întâmplă la nivel european - în Anglia sunt 40.000 - 50.000 - 60.000 de cazuri de SARS-CoV-2 pe zi - , este foarte probabil, dacă te duci în vacanță undeva în Europa, să te întâlnești cu o familie, cu un grup de oameni din UK și e posibil, mai mult decât în cazul în care te-ai întâlni cu cineva din România, să contractezi virusul. Și atunci, este evident că cei care călătoresc mai mult au șanse proporțional mai mari să se infecteze în această perioadă”, a explicat Andrei Baciu.

Când vine valul 4 în România?

„Din această perspectivă, toate aceste discuții vizavi de emergența unui viitor val 4, așa cum se întâmplă deja în țările central și vest-europene, au un grad mare de relativitate, pentru că există foarte multe variabile - câți oameni călătoresc, intervalul de timp, cu cine se întâlnesc - care fac foarte dificile predicțiile, însă noi lucrăm la scenarii, astfel încât să ne ajute să ne pregătim în sectorul de sănătate”, a spus secretarul de stat.

Integral pe Digi24Comentarii

Atentie!!!!! Handbalist de la HC Buzău, infectat la o lună după vaccinare!!! In timp ce propagandistii si guvernantii si demnitarii romani, platiti de firmele producatoare de vaccinuri, LAATRA toata ziua la CARNATUL aratat de acestea.

23 iulie 2021 21:34

gaozar bolsevic depistat: 23:11

23 iulie 2021 0:04

Luana Pavaluca Tinerii din poza îsi baga poolla in el de "vaccin" (ca tot nu ajuta la nimic, n.m.). Tu?

22 iulie 2021 23:11

Luana Pavaluca - "tulpina" lu' "varianta" GAMMA face ravagii !!! Zace EURO-mortii în sicrie ca mustele - E CA LA CIUMA din Decameron !

22 iulie 2021 23:09

Fute repede un sobolan negationist! .

22 iulie 2021 22:37

Baron in calduri: As da o muie. Vreau postac bolsevic, Acum! .

22 iulie 2021 22:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.