Temerile exagerate au pus publicul pe poziții de confruntare cu alimentele modificate genetic, notează New York Times, care semnalează, însă, că beneficiile potențiale ale acestui sector nu au fost niciodată mai mari.

<< Într-o zi rece de decembrie, în Norwich, Anglia, m-am întâlnit cu Cathie Martin în laboratorul ei din cadrul Centrului John Innes. Biolog specializat în plante, Martin a petrecut aproape două decenii studiind roșiile. M-am dus să o văd datorită unuia dintre soiurile pe care le-a creat: unul lucios, purpuriu închis, neobișnuit de bogat în antioxidanți, cu o cantitate dublă față de cât se găsește în afine.

La 66 de ani, Martin are părul alb-argintiu, bărbia puternică și ochii pătrunzători, care îi conferă un ușor aspect de elf. Biroul ei, mic și cubic, amplasat chiar lângă laborator, este atât de plin de dosare și de grămezi de hârtie încât Martin trebuie să stea în picioare când tastează la computer. „E un dezastru absolut”, spune Martin, uitându-se în jur. Pe birou, un suport de băuturi cu fotografia unei gospodine atrăgătoare din anii 1950 pe care scrie: „Tu spui roșie, eu spun

Integral pe UniversulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.