Când capitala niponă Tokyo a fost aleasă în 2013 gazdă a Jocurilor Olimpice, mulțimile au ovaționat, iar barmanii au servit băuturi gratuite clienților. Însă în 2020 a lovit pandemia de coronavirus. A urmat amânarea evenimentului, cu doar patru luni înainte de debut.

Între timp, o serie de scandaluri și problemele au afectat pregătirile iar ce a rezultat este un compromis care i-a determinat pe mulți să se întrebe dacă a meritat efortul de a organiza o competiție de o asemenea anvergură în plină pandemie.

Jocurile Olimpice 2020. Un stadion gol și 1.000 de VIP-uri
La ceremonia de deschidere participă mai puțin de o mie de persoane pe un stadion apt să găzduiască 70.000 de persoane.

Vor fi prezenți doar 15 lideri mondiali, alături de împăratul japonez Naruhito, care va deschide oficial Jocurile, așa cum a făcut-o bunicul său Hirohito în 1964.

Între VIP-uri, președintele Franței, Emmanuel Macron, și Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden.

Deschiderea are loc fără obișnuita coregrafie în masă, fără recuzita masivă și fără numărul imens de dansatori, actori și lumini, obișnuite la edițiile din trecut.


Comentarii

Baba Macrou Buna seara, sunt bunica si/sau "sotia" EURO-derbedeului din Franta si ma opun ca Macrou' meu sa stea lânga bunica Jill Buden, daca respectiva nu prezinta dovada "imunizarii" cu 90 de rapeluri în carotida!

24 iulie 2021 0:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.