Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, susţine că, în fiecare an, un român munceşte 170 de zile doar ca să îşi plătească dările la stat, astfel că, practic, jumătate din ziua de muncă a românilor este petrecută doar în slujba statului. Ministrul citează un studiu al Institutului Molinari, despre care Economedia a scris aici. „Deşi muncesc mult, românii rămân săraci doar ca să acopere cheltuielile cu salariile tot mai mari ale sinecurilor, pensiilor speciale, schemelor de mers la târguri sau altor robinete de bani publici instalate în ultimii 30 de ani. La ministerul economiei am început deja să închidem aceste robinete”, subliniază el.

„Din fiecare 100 lei câştigaţi de un român, statul ia aproape jumătate. Povara fiscală pentru un salariat român obişnuit este şi anul acesta sufocantă. 46.32% din salariu, adică aproape jumătate din veniturile noastre, se duc în taxe şi impozite. Dacă punem la socoteală restul taxelor şi accizelor plătite de români, trecem clar peste jumătate. În fiecare an, românul obişnuit munceşte 170 de zile doar ca să îşi plătească dările la stat. Practic, jumătate din ziua de muncă a românilor este petrecută doar în slujba statului, şi abia apoi pentru propriile familii”, afirmă Claudiu Năsui, vineri, într-o postare pe Facebook.

El arată că, mai grav, cheltuielile publice susţinute din taxele astea cresc neîncetat an de an.

Integral pe EconomediaComentarii

xyz Nu va ateingeti de pensiile speciale!

25 iulie 2021 15:04

je, militant PSD online Tocmai m-au uitat la un sex anal cu negri versus albi. Care sustineti ramanerea in UE? Care sustineti libertatea studentilor romani de a studia gratuit in UE? Care sustineti subventiile acordate de UE? Pai nu ne-ar da China si Rusia mult muie in loc de subvenii, futu-v-as muma-n cur?

25 iulie 2021 13:00

Postacii PSD au fost fututi in cur de un neomarxist USR Majoritatea postacilor PSD sunt fie spitalizati, fie morti.

25 iulie 2021 11:42

Da o muie unui bolsevic si vei intineri 12 ani! .

24 iulie 2021 7:34

je, militant PSD online De ce va luati de baronii mei? Dragnea este cel mai fin. El ma fute-n cur, amin! Slobozul lui are gust fin de usturoi.

24 iulie 2021 7:27

je Siktir, golanilor USR/PLUS, ati umplut cu sobolani Capitala !

24 iulie 2021 4:04

Pensii speciale sunt si cele ale militarilor, in conditiile in care noi platim BIR catre nato pentru a ne apara. Sa nu creada BURDUHO;II din armata ca romanii vor uita.

23 iulie 2021 21:30

Fute-n cur un bolsevic. Acum! .

23 iulie 2021 19:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.