Proprietarii de maşini mai vechi de 15 ani ar putea plăti un impozit mai mare, pentru vehiculele pe care le deţin, care ar putea ajunge şi la 900 de lei pe an, informează StirileProTv.

Potrivit sursei citate, în România sunt circa 8 milioane de maşini. 4 din zece maşini au mai mult de 17 ani, spune ministerul mediului. Spre compaţie media vârstei unei maşini din România este cu cinci ani mai mare decât a unei maşini din Uniunea Europeană.

Parcul auto a îmbătrânit accelerat după ce România a scos orice formă de descurajare a importurilor de autoturisme vechi, spune ministrul mediului. Barna Tanczos susţine că Uniunea Europeană este în pragul unei revoluţii auto, pe care românii nu o conştientizează.

„România nu are un sistem de taxare a poluării şi este nevoie de un pachet de măsuri care să facă diferenţa între cetăţeanul care, într-adevăr, nu-şi permite o maşină nouă şi cel care umblă pe stradă cu o maşină mai veche de 15 ani, dar pe piaţa liberă costă 15 - 20.000 de euro.”, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, citat de Agerpres.

Integral pe AdevărulComentarii

ciclop RUSINE NE SUS , SUS DE TOT , DIN DEAL DE LA COTROCENI PANA LA ULTIMUL POLITICIAN!! IN 30 DE ANI ATI DUS TARA IN FALIMENT SI OAMENII IN ROBIE , IN TARA SI PESTE HOTARE, SI TOT DE LA CEI SARMANI VRETI BANI !!RUSINE NE SUS , SUS DE TOT , DIN DEAL DE LA COTROCENI PANA LA ULTIMUL POLITICIAN!!

24 iulie 2021 19:54

pensionar revoltat Beliti pula Cartule, Barna, Johanis, voi nu mai stiti ce sa faceti cu banii, v-a scaldati in ei...

24 iulie 2021 7:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.