Liderii a şase din cele mai performante organizaţii, printre care Ilie Bolojan şi Dan Motreanu, poartă încă negocieri dacă să-l sprijine pe Florin Cîţu sau pe Ludovic Orban. Deşi a fost discutat şi scenariul apariţiei unui al treilea candidat, venit din rândul lor, şansele sunt foarte mici.

În ultima săptămână au fost purtate mai multe discuţii, de obicei telefonice, între liderii care controlează filialele Bihor (Ilie Bolojan), Prahova (Iulian Dumitrescu), Giurgiu (Dan Motreanu), Alba (Mircea Hava), Constanţa (Bogdan Huţucă) şi Arad (Gheorghe Falcă), şefi de organizaţii care nu şi-au anunţat susţinerea oficială pentru Florin Cîţu sau Ludovic Orban, pentru a se decide dacă merg să sprijine un anumit candidat, dar vin cu condiţionări, sau dacă reuşesc ei să contureze un alt proiect şi poate aruncă în luptă un al treilea candidat. Cele şase organizaţii menţionate controlează 20% din votul de la Congresul din 25 septembrie.

Scenariul unui candidat susţinut de aceste organizaţii, dar care ar putea primi şi sprijinul altor filiale, este destul de greu de realizat, în condiţiile în care principalul nume avansat, Dan Motreanu, este perceput ca om de partid şi de culise, nu ca o persoană care să apară constant în media, o cerinţă de nenegociat în prezent. Iar Motreanu a fugit de mass-media în ultimii ani.

Integral pe AdevărulComentarii

Hai să vorbim! Problema e ca Mafiile din partid să dispară. Din păcate politica de partid în România a devenit o Mafie de partid la modul general vorbind. Președintele unui partid nu e președintele filialelor județele din teritoriu ale partidului, ci e președintele tuturor membrilor din acel partid. Deci, NU președinții filialelor ar trebui să aleagă prin vot președintele PNL ci toți membrii PNL ai partidului trebuie să-și aleagă liderul. Așa este și ar trebui să fie normal. Iar președinții de filiale județene din teritoriu ar trebui să ducă la București la congresul PNL care va alege șeful partidului, NU votul lor ca persoană președinte de filială teritorială a PNL ci rezultatul votului din filiala lor unde toți membrii de partid au votat alegând președintele partidului. Dar, cum la noi în România e ca pe nicăieri? Muie PNL!

27 iulie 2021 22:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.