Cele 8 pasarele pietonale metalice de pe DN 1 Valea Prahovei urmează să fie modernizate, principalele lucrări fiind montarea lifturilor de acces şi a copertinelor de protecţie.

Compania de Drumuri a lansat astăzi în licitaţie un contract de 320 000 lei pentru expertiza tehnică necesară modernizării pasarelelor pietonale de la Comarnic ( 2 pasarele), Sinaia (3 pasarele), Buşteni (2 pasaje) respectiv Azuga cu un singur pasaj pietonal. Obiectivul principal al proiectului este reducerea accidentelor în care sunt implicaţi pietonii şi creşterea gradului de utilizare pentru aceste structuri metalice, pe care persoanele în vârstă sau cu dizabilităţi nu le pot folosi. Primele pasarele pietonale metalice au fost montate în 2013 cu un cost cuprins între 70 000 şi 100 000 Euro.

,,Obiectivul general al proiectului este de a stabili starea tehnică a pasarelelor existente pe DN 1 între Comarnic şi Azuga în vederea efectuării lucrărilor de modernizare. Implementarea acestui proeict va conduce la identificarea soluţiilor tehnice necesare în vederea creşterii atractivităţii utilizării şi implicit la scăderea numărului de accidente rutiere prin traversarea Drumului Naţional 1 de către pietoni prin locurile neamenajate. “ potrivit documentaţiei din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Integral pe EconomediaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.