Ultimele alegeri din organizaţiile judeţene ale PNL şi trădările liderilor locali îl propulsează pe Florin Cîţu în poziţia de favorit pentru şefia partidului la Congresul din 25 septembrie, în acest moment premierul fiind cel care are un avans considerabil.

La sfârşitul săptămânii trecute, de partea lui Florin Cîţu a mai trecut un alt lider local care anterior fusese sprijinit de Ludovic Orban, adică Gabriel Avramescu, preşedintele PNL Buzău. O poziţionare pro-Cîţu este aşteptată şi de la PNL Constanţa, filială unde Bogdan Huţucă a fost reales, iar majoritatea greilor din filială sunt alături de Cîţu de când şi-a anunţat candidatura. Surse din PNL Constanţa susţin pentru „Adevărul” că sigur 90% din cei 147 de delegaţi ai acestei filiale vor vota Cîţu la congres.

Calculul celor din echipa Cîţu indică faptul că premierul ar avea alături de el circa 1.900 de delegaţi, în timp ce Orban ar avea doar aproximativ 600 de delegaţi, în condiţiile în care filiale precum Iaşi, Sectorul 1 sau Hunedoara sunt trecute în dreptul şefului Guvernului, deşi inclusiv preşedintele liberal are numeroşi susţinători. Mai mult, organizaţii ca Teleorman, Galaţi, Vâlcea sau Călăraşi sunt considerate indecise, deşi fie şi-au anunţat sprijinul pe faţă pentru Orban, fie sunt la un pas de a merge alături de acesta.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.