Imunitatea cadrelor medicale şi a bolnavilor cronici ar urma să primească un impuls sub forma rapelului, la 8 luni de la finalizarea schemei de vaccinare. Administrarea unei „a 3-a doze” de ser anti-COVID – aşa cum este cunoscută în spaţiul public – ar putea începe în luna septembrie. Autorităţile sanitare „creionează” un plan pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID.

Şeful Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare (CNCAV), col.dr. Valeriu Gheorghiţă, a prezentat, marţi, ultimele date ale evoluţiei epidemiei de SARS-CoV-2 în România şi a arătat că rata de incidenţă a cazurilor, cumulată pe ultima săptămână, a crescut cu aproape 100% faţă de săptămâna anterioară. În acelaşi timp, rata bazală de reproducere a cazurilor (R zero) este aproape de 1,2 – ceea ce arată că epidemia este în creştere, 1 fiind valoarea de referinţă sub care poate fi considerat că infecţiile sunt în scădere.

„Toţi aceşti indicatori ne arată că în acest moment suntem pe o pantă ascendentă a numărului de cazuri. Vedem că astăzi au fost raportate 175 de cazuri”, a avertizat col.dr. Valeriu Gheorghiţă.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.