Germania a avertizat despre virusul respirator sincițial (RSV) care se răspândește rapid și este „mai periculos decât Covid”. Aceeași situație se înregistrează în Elveția, SUA, Israel. Autoritățile române nu au semnalat deoacamdată exsitența unui val crescut de infecții respiratorii la copii.

Cea mai mare clinică pentru copii din Germania, Olgahospital din Stuttgart, a raportat o creștere a bolilor respiratorii și a infecțiilor cu virus respirator sincțial (VRS) în ultimele două săptămâni, scrie presa germană. Numărul copiilor care au ajuns la spital din cauza infecției s-a dublat acum, comparativ cu rata sezonieră obișnuită. Medicii germani îl consideră un virus mai periculos decât Covid-19.

”Virusul sincițial respirator (RSV) determină o infecție respiratorie comună, foarte contagioasă. Testul RVS detectează prezența virusului sincițial respirator în secrețiile nazale pentru a ajuta la diagnosticarea infecției. Majoritatea adultilor se vindecă în 1-2 saptamani, dar VRS poate fi sever în special la nou-născuți și vârstnici”, scrie pe siteul reginamaria.ro.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.