Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, anunță eliberarea de funcție a administratorilor speciali de la trei companii de stat: Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir și Uzina Automecanica Moreni. Salariile lor erau de 10.874 lei, 14.630 lei și 16.142 lei pe lună, spune Năsui.

„Cât de bine au fost administrate aceste companii? Automecanica Moreni face pierderi an de an (între 8 și 7 milioane de lei) și are capitaluri proprii negative, adică mai multe datorii decât active. Celelalte două sunt, de asemenea, pe pierderi. Cu rezultate operaționale care s-au înrăutățit anul trecut față de 2019. Pe scurt, tipic companii de stat, care trăiesc din banii contribuabililor.

Acești administratori speciali nu făceau absolut nimic. Conform legii, ei ar fi trebuit să pregătească aceste companii pentru privatizare. În realitate, statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu. Toate sunt „ale noastre”, adică căpușate în continuu de mafii de partid. Fac pierderi. Acumulează datorii. După care șterg datoriile și o iau de la capăt”, a scris ministrul pe Facebook.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

nea corectu Pai acolo e la fel ca in toata tara.salarii si pensii enorme,tara indatorata pana peste poate si economia la pamant.ezista dar lipsaste cu desavarsire.Ce trebuie sa faca cei care conduc patria si ce fac ei de 30 de ani?Baaa?Nu demisi.Impuscati oin cap precum dobitoacele muribunde .

4 august 2021 8:10

Oltean Adio companii de producere de armament ! PRIVATIZARE = taierea, dus la fier vechi, stergerea datoriilor, trimiterea in somaj viager a angajatilor. Nici un fel de gandire constructiva, nici un fel de obligatii din partea cumparatorului, la asa-zisa "PRIVATIZARE"

3 august 2021 11:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.