Guvernul Marii Britanii are în vedere să impună obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 pentru persoanele care lucrează în căminele de îngrijire din Anglia, sub rezerva unor scutiri limitate. De asemenea, guvernul britanic intenționează să vaccineze împotriva COVID-19 întregul personal medical, în încercarea de a stopa infecţiile din mediul spitalicesc, după cum declara la sfârșitul lunii mai, Nadhim Zahawi, secretarul de stat pentru vaccinarea anti-COVID-19.

La rândul său, guvernul francez a anunțat că vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 va fi obligatoriu în Franța pentru lucrătorii din domeniul sanitar, iar președintele Macron a anunțat că Franța ia în calcul inclusiv vaccinarea obligatorie pentru toată populația. Cu toate acestea, o analiză realizată de firma de avocatură internațională Pinsent Masons LLP sugerează că este puțin probabil ca alte guverne din Europa să introducă planuri similare privind vaccinarea la momentul de față.

Guvernul britanic a introdus recent o nouă legislație, care va intra în vigoare de la 11 noiembrie 2021 și care presupune ca persoanele care lucrează în casele de îngrijire engleze să fie vaccinate complet împotriva Covid-19. Regulile se vor aplica tuturor furnizorilor de servicii de îngrijire medicală și de îngrijire personală din Anglia. Nu numai angajații vor fi vizați, ci măsurile îi vor viza și pe toți lucrătorii temporari, precum sunt voluntarii. Scutiți vor fi membrii personalului care dovedesc că au probleme medicale ș vizitatori căminelor de îngrijire.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.