Este alertă într-un mare lanț de magazine după ce autoritățile au descoperit două tone de chiftele care reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate.

Se pare că acestea conțin oxid de etilenă, un pesticid interzis în Uniunea Europeană, pentru că este cancerigen.

Consumate pe termen lung, aceste produse care conțin oxid de etilenă pot duce la tulburări cardiace, pulmonare sau chiar la cancer, spun medicii.

”Este vorba despre 2 tone de chiftele în care s-a identificat prezența de oxid de etilenă. Am fost notificați aseară de către un alt stat membru. Și pe această cale atrag atenția, în mod deosebit, lanțurilor de supermarketuri care au comercializat aceste chiftele să afișeze public la vedere care este tipul și lotul acestora, astfel încât consumatorii care îl au în frigider să îl poată returna sau să îl poată identifica, astfel încât să putem evita consumul acestor produse.

Încă de aseară au fost retrase de pe rafturi. Însă au fost comercializate aceste produse și de aceea rog public celelalte supermarketuri de îndată să afișeze la intrarea în magazin despre ce lot este vorba, astfel încât consumatorul să îl poată readuce.

Atrag atenția comercianților care comercializează în România produse alimentare că au obligația ca acestea să fie sigure. În cazul în care în acestea se depistează un risc, sunt obligați să informeze de îndată consumatorul. Altfel, vom lua măsuri drastice, până la suspendarea unor platforme sau activității acelor supermaketuri. Nu ne jucăm cu siguranța cetățenilor ”, a declarat Mihai Ponea, directorul Autorității Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

”Oxidul de etilenă este folosit pentru a distruge bacteriile din acei aditivi. Este ca un fungicid, ca un dezinfectant, folosit pentru a dezinfecta pe vapoare acei aditivi care se pun în înghețată, în chiftele, în produsele alimentare”, a mai explicat directorul ANSVSA.


Comentarii

ciclop daca nu spuneti concret despre care magazine este vorba inseaman ca doar " VORBITI DISCUTII " sau " INCURCATI PE AICEA TREABA SI MANCATI "PILAF DEGEABA "" pentru ca asa cum procedati informatia ne ajuta "CAT O FRECTIE LA UN PICIOR DE LEMN " iar detinatorij lanturilor de magazin continua sa aduca la noi toate gunoaiele , la propriu si la figurat !!

4 august 2021 13:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.