Absența permisului de sănătate la persoanele care îngrijesc persoane în vârstă, la domiciliu, poate fi un motiv pentru întreruperea contractului de muncă, au anunțat oficialitățile italiene cu câteva zile înainte ca ”Certificatul verde” de sănătate să intre în vigoare, în Italia.

„Când am introdus obligația de vaccinare pentru personalul nostru din domeniul sanitar am făcut-o tocmai cu această intenție, de a proteja persoanele în vârstă și pe oamenii cei mai fragili. Cred că prețul pe care l-au plătit este deja prea mare și nu ne putem permite să facem alte greșeli”, a explicat Costa adăugând: „Ce-i drept, este o relație între persoane private și, prin urmare, nu este ușor de gestionat”, a declarat subsecretarul Ministerului Sănătății, Andrea Costa, pentru Corriere della Sera.

În ce privește o eventuală măsură prin care îngrijitoarele să fie obligate să se vaccineze, Andrea Zini, președintele Assindatcolf, o asociație care reprezintă angajatorii din sectorul asistenței familiale, a precizat că în Contractul Colectiv de Muncă (CCNL) este menționată posibilitatea ca angajatorul să concedieze lucrătoarea fără a fi necesar să-i comunice un motiv anume. Pe lângă această posibilitate, dacă angajatorul nu dorește să lucreze cu o persoană nevaccinată este liber să decidă în acest sens și să-i comunice lucrătoarei intenția de a renunța la serviciile sale. „Găsim legitim ca angajatorul să-i ceară îngrijitoarei Certificatul Covid (Green Pass) pentru perioada în care se va desfășura raportul de muncă”, a afirmat Andrea Zini.

Integral pe G4media.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.