Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) este partidul care a pierdut cei mai mulţi aleşi după prima sesiune parlamentară, iar George Simion, copreşedinte al formaţiunii, a anunţat că vor mai fi plecări. Dezertările din AUR aduc aminte de parcursul unui alt partid, Partidul Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD), surpriza parlamentarelor din 2012, care în doar câţiva ani a ajuns să piardă peste 80% din aleşi şi fie absorbit de UNPR.

Patru parlamentari ai AUR au părăsit partidul în cele şapte luni de la intrarea în legislativ. Deputaţii Mihai Lască şi Anamaria Gavrilă şi-au dat demisia din partid, în timp ce Francisc Tobă şi Diana Şoşoacă au fost excluşi. Singurul partid care a mai pierdut un deputat a fost UDMR, prin excluderea lui Apjok Norbert.

Simion anunţă noi plecări

Copreşedintele AUR George Simion a declarat, luni seară, într-un interviu pentru TVR, că în perioada următoare vor pleca sau vor fi daţi afară o serie de parlamentari AUR, susţinând că aceştia sunt nemulţumiţi că nu se pot atinge de cele aproximativ două milioane de euro aflate în conturile partidului. „Sunt colegi care insistă şi nu vor să ne respectăm promisiunile electorale. Printre ele, să nu luăm bani de la bugetul de stat pentru finanţarea partidului politic”, a declarat Simion, care a subliniat că vor exista inclusiv excluderi.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.