Organizația Mondială a Sănătății solicită un moratoriu pentru cea de a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 până cel puțin la sfârșitul lunii septembrie. Directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a îndemnat țările să amâne vaccinarea cu a treia doză pentru ca de aceste doze să poată beneficia ţări care şi-au imunizat doar o parte infimă a populaţiei.

Măsura se vrea a fi un sprijin pentru ţările mai puţin dezvoltate, astfel încât să existe un minimum de 10% persoane vaccinate şi în aceste zone. "Înţeleg grija şi nevoia guvernelor de a-şi proteja cetăţenii de varianta Delta. Dar nu putem accepta că sunt anumite ţări care au folosit deja mult prea mult din rezerva globală de vaccinuri", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit CNN.

„OMS solicită un moratoriu pentru rapeluri până cel puțin la sfârșitul lunii septembrie Pentru ca acest lucru să se întâmple, avem nevoie de cooperarea tuturor, în special de o mână de țări și companii care controlează aprovizionarea globală cu vaccinuri”, a mai declarat acesta.

Integral pe Digi24Comentarii

Ana Daca asa stau lucrurile, este criza de vaccinuri, cum se explica faptul ca Romania a luat 120 milioane ?

7 august 2021 12:37

Currect! Să mai moară și din vaxcinații sărăntocilor, nu numai ai hamericanilor, inglezilofr sau israelienilor. Între timp, valul 4 cu Delta a izbucnit furtunos în India, cu 4-5.000 de morți pe zi. După puțin timp, subiectul India a dispărut însă subit din relatările alarmiiste despre Covid! Ce naiba să se fi întâplat? Să fi declanșat Biden un plan Marshall pentru subcontinentul indian? Ei, aș! Și-ar fi frecat unchiul Pfizer labele de satisfcție. Dar nu. Explicația o constituie sărăcăcioasa Ivermectină, folosită masiv și încă din faza incipientă a infectării. Băieți dăștepți indienii ăștia!. Nu și-au pus nădejdea nici în ventilatoarele mecanice pentru muribunzi. O-ho, și la o populați de 1,4 meliarde, ce piață uriașă ar fi fost păntru industriile hamericane dă ventilatoare și dă vaxcinuri! Iar faptul decisiv al succesului indienilor ecce că au dat bătălia în faza inițială a infectării, la domiciliu, nu conform recomandărilor OMS în abatoarele ummane numite ATI! Ba mai mult, nîzdrăvanii ăștia de indieni au pe țeavă și un vaccin anticovd adevărat, de mare eficacitate pe animalele de laborator, urmând să fie lansat doar după terminarea testelor obligatorii și pe oameni. Nu ca hamericanii...

5 august 2021 2:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.