Persoanele complet vaccinate au de trei ori mai puţine riscuri de a fi testate pozitiv decât cele care nu sunt vaccinate, potrivit ultimelor rezultate publicate miercuri într-un vast studiu în Anglia. Rezultatele acestui studiu, realizat de Imperial College din Londra şi Ipsos MORI pe mai mult de 98.000 de voluntari între 24 iunie şi 12 iulie, arată de asemenea că persoanele complet vaccinate au mai puţine şanse să transmită virusul.

„Aceste rezultate confirmă datele noastre precedente, care arată că două doze de vaccin dau o protecţie bună contra infectării”, a subliniat prof Paul Elliott, care a condus studiul. Totuşi, „există în continuare un risc de infectare, deoarece niciun vaccin nu este eficace 100%”, a continuat el, făcând apel la „prudenţă”.

Raportul mai arată că numărul de infectări a crescut de patru ori faţă de ultimul raport, publicat la sfârşitul lui mai, cu o persoană infectată din 160, dar creşterea pare să încetinească. Aceste cifre nu ţin cont de ridicarea majorităţii restricţiilor intrată în vigoare pe 19 iulie în Anglia, în ciuda exploziei numărului de cazuri atribuite variantei Delta, mai contagioasă.

Integral pe G4media.roComentarii

G4Media Daca vreti sa ajungeti ca EURO-pocitania aia din poza, atunci e mussai sa va trageti (cel putin) 9 rapeluri în splina si sa (mai si) #REZISTATI!

9 august 2021 0:02

G4Media Din păcate există studii, și tot din Anglia, care arată cam pe dos. Adică ceva mai puțini reinfectați, într-adevăr, mai precis cu 6% mai puțini decât printre nevaccinați, dar cu o treime mai muți morți vaxcinați decât nevaccinați sau trecuți prin boală fără mari probleme. Studiul acesta relevă partea mai plină a paharului, nu suflă însă nici măcar o vorbuliță despre procentajele deceselor. Cu siguranță și în studiu de față există date și cu privire la situația deceselor, dar propaganda vaxcinistă nu are niciun interes să le prezinte. Ba dimpotrivă. Le cunoaștem năravul. Mizează că am fi proști și slabi de înger!

5 august 2021 14:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.