Președintele României, Klaus Iohannis, a mers această dimineață la Cotroceni cu bicicleta. În ciuda faptului că nu este vinerea verde, președintele a vrut să dea un exemplu.

Iohannis își dorește totuși să ofere un exemplu pozitiv și să demonstreze românilor că se poate merge spre locul de muncă și cu un mijloc de transport mai puțin poluant. Astfel încât s-a îndreptat spre Palatul Cotroceni, cu bicicleta.

Președintele a optat pentru o bicicletă nemțească electrică, o casă de 500 de lei și un tricou în valoare de 200 de lei. Cel mai nou model pe care Iohannis l-a ales în plimbarea sa spre Cotroceni costă 12.399 lei și se numește Cros Nova 28.

Președintele a recomandat folosirea mijloacelor de transport alternativ, a mersului pe jos sau folosirea transportului în comun, chiar pe ploaie, care ”nu a dăunat nimănui”.

”Orașele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf, când lumea merge la serviciu sau vine de la serviciu. Încurajez pe toți românii să încerce să folosească mijloace de transport alternativ, este sănătos și decongestionează traficul. Pe bicicletă este foarte sănătos, te miști mult mai ușor în trafic, ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca și cu mașina personală, iar un pic de ploaie încă nu a dăunat nimănui”, a spus președintele în fața jurnaliștilor, în luna aprilie într-una dintre zilele de vineri, chiar vinerea verde.

Bicicleta Cube, model 2021, cu care a ajuns președintele la Cotroceni costă 9.199 lei.


Comentarii

ovi Intreaba-te cat costa distrugerea Romaniei , citez, pas cu pas.

10 august 2021 7:10

Pute Nu-l costa nimic asta nu e invata sa plateasca ceva ci numai sa ia !!

8 august 2021 16:05

Marcel Ciolacu Paulus, să-mi bag pula în mă-ta, așa cam de un lat de hârleț. După care să-ți dau și ție niște muie proaspătă, cu dedicație de la mă-ta. Te pup dulce, al tău Marcel

7 august 2021 8:00

Eu îi recomand friguros să meargă cu bițiclul și la Sibiu. Una ca ecce mai sănătos decât cu mașina blindată, ar avea timp să savureze pe îndelete frumusețile Patriei, ar ecologiza de unul singur Planeta și nici n-ar mai solicita-o prea excesiv pe distinsa doamnă Caarmen în durmitor...

6 august 2021 9:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.