Cunoscutul și apreciatul nutriționist Mihaela Bilic a explicat într-o postare pe contul său de Instagram care este. de fapt, diferența dintre ceai și cafea.

„Ceaiul se infuzează mult iar cafeaua puțin.

Deși au nume diferite, teina din ceai și cafeina din cafea sunt de fapt una și aceeași substanță: trimetilxantina, un alcaloid cu efect stimulant pentru sistemul nervos și cardiovascular. Doi chimiști diferiți le-au descoperit și le-au denumit în anii 1800, la diferență de 10 ani.

Dacă molecula este aceeași, concentrația diferă de la o băutură la alta: cafeaua conține de 2-5 ori mai multă cafeină decât ceaiul. În ceai există taninuri care se leagă de

teină și îi întârzie absorția, deci efectul stimulant va fi moderat ca intensitate și va dura 3-6 ore. În schimb cafeaua are un efect rapid, de intensitate crescută, pe o durată de 2-3 ore”, a scris Mihaela Bilic.

Integral pe Doctorul zileiComentarii

Doctorul nopții Mda! Cunoscutul de către nimeni și celebrul necelebru nutriționist, madama aia care are o meserie care NU există, a decretat, a legiferat prostia și loazele ăstea de ziariști îi culeg esența prostiei emanate generos dintre bucile demoazelei care nutriționește căcatul praf și calculează cu abacul ceva care NU există, adică teina din ceai, care NU există, e de fapt vorba despre cofeină. NU e vorba nici măcar de cafeină, e vorba despre cofeină, să fie clar. Dacă molecula de prostie a madamei parașute care e de profesie Nimic cu N mare e la fel de lăbărțată ca molecula de căcat lichid, atunci ecuația și radicalul din prostia fracției matematicăcate a calculului cofeinei NU există. O să-i dau niște muie cu ghiotura celebrei necunoscute nutriționiste a găozului intenetului, că deh, poate așa realizează individa madamă cât de proastă e la superlativ. Oare care căcare nu cumva căcarevasăzică madama nu e life coach dă haleală halită cu hămeseală transformațională și transformaționistă? Muie!

8 august 2021 21:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.