Oep Schilling din Olanda creează din carton spații reale de locuit, extrem de durabile şi despre care se spune că rezistă până la 100 de ani. Denumite Wikkelhouse, sunt ultima modă în materie de locuințe în Olanda, scrie Digi24.ro.

În Olanda, oricine visează să aibă propria casă ar putea fi tentat de o „Wikkelhouse”: una care este și accesibilă, și sustenabilă.

„Un bărbat care lucra cu carton a avut ideea să-l înfășoare, în loc să-l plieze. Și, dintr-o dată, cartonul a fost mult mai stabil. S-a lăudat cu descoperirea lui într-un bar și chiar a pus pariu că l-ar putea folosi pentru a construi o casă. Așa a început totul”, povestește Oep Schilling, producător de case din carton.

Astăzi, după câteva sute de case, procesul de producție merge perfect. Cartonul este înfășurat și apoi lipit cu amidon de cartofi. Inul este folosit ca izolație. Dar poate o casă din carton să reziste cu adevărat?

Integral pe UniversulComentarii

Oltean get-beget Asta-i nimic măi fraților. Mai bine ar învăța olandezii de la noi cum se face evantaiul din foi de praz, sau cum se face din căcat bici, care să mai și poncnească. Mă ofer eu să-i învâț sustenabil și emergent și compliant pe amărâții ăia de olandezi. Sau poate c-ar fi mai bine să le arătăm noi oltenii cum se face buda din fundul curții noastre, adică doi pari înfipți în pământ de care te ții când te caci și stai în postura de scremut, având la îndemână aproape și un ciucalău de cucuruz, adică un știulete de cucuruz fără boabe cu care ne ștergem la găoază după ce am slobozit căcarea. Ăstea invenții demne de premiul Nobel, nu casa aia de carton olandez. Fi-mi-ar casa al dracu, dacă vă mint!

17 august 2021 5:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.