Toată lumea știe că uleiul de măsline este un elixir pentru sănătate și numeroase studii au demonstrat că poate combate diverse boli. Pentru a profita la maximum de beneficiile lui, trebuie să ştim însă cum să-l folosim.

Iată cele mai frecvente greșeli de folosire a uleiului de măsline:

Îl alegi pe cel ”light”

Toate tipurile de ulei de măsline au cam același număr de calorii, adică aproximativ 120 de calorii și 15 grame de grăsime la o lingură. Termenul ”light” se referă, în cazul uleiului de măsline, la culoare și aromă.

Nu citești eticheta

Cel mai sănătos ulei de măsline este cel pe a cărui etichetă este specificat presat la rece. ,,Nu este de ajuns să scrie pe etichetă obţinut exclusiv prin procedee fizice, trebuie să scrie presat la rece la o temperatură de 38 de grade, iar aciditatea să fie în jur de 0,8%. Uleiurile rafinate nu trec de o,1%-o,2%,” atrage atenţia prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Puţini sunt fabricanţii care respectă aceste reguli.

Integral pe Realitatea.net



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.