Întrebări

Comunitățile locale și regiunile sunt ca și oamenii. Diferă mult, din multe puncte de vedere. Pe această logică a toleranței la diferențieri, ar trebui sau nu ne îngrijoreze diferențele mari dintre comune, orașe sau regiuni sub aspectul ratelor de vaccinare anti-COVID-19? Indiferent de tipul de atitudine adoptată, pe temă, rămâne importantă descrierea și explicarea. De ce așa? Din simplul motiv că vaccinarea are multiple consecințe. O rată redusă de vaccinare azi, într-o comunitate, poate aduce sau favoriza rate mari de infectare COVID-19, tot acolo, sau acolo și în comunități învecinate, în perioada următoare.

La începutul lunii august 2021, Bulgaria și România aveau cele mai reduse rate de vaccinare împotriva COVID-19 din Uniunea Europeană, sub 30% (https://ourworldindata.org/covid-vaccinations ). Situația respectivă se traducea, pentru România, într-o relativă omogenitate a vaccinărilor la nivel de localități ? Nu.

Tot la începutul lunii august 2021 cele mai reduse rate de vaccinare, de sub 10%, erau în comunele din trei județe ale Moldovei (Suceava, Bacău și Botoșani) și, în apropiere, în ruralul județelor Covasna și Brăila. Situația de maxim pozitiv, cu peste 30% rate de vaccinare anti-COVID-19, se înregistra, în medie, în orașele din județele Cluj, Sibiu, Timiș în Transilvania, în orașele din Ilfov și Dolj, plus în București. Pe total țară, rata de vaccinare în orașe (28%) era dublă față de cea din comune (14%).

Integral pe Contributors.roComentarii

Dumitru Sandu Si eu, si eu #Sug EURO-poolla, #Accesez "fonduri" (EURO-spaga FREE-TAX, n.m.) vomit "articole" & #REZIST!

26 august 2021 23:15

Fute-o repede pe mama. Acum! PS: #Sug EURO-poolla, #Accesez "fonduri" & #Rezist!

26 august 2021 23:13

Un harticol meticulos, care hanalizează tot, dar trage împrăștiat! Un singur lucru nu-l spune. Nu că nu-l percepe, ci nu vrea să spună. Cum de Israelul supervaccinat are zilele astea o rată de infectare de circa 10.000 de persoane pe zi, iar în Românica există zone și localități cu rate de vaccinare rizibile și zero infectări. Altă „ enigmă n-explicată”, cum zicea Eminescu, ecce de ce în Marea Britanie, și ea fruntașă în vaxcinare, vaxcinații infectații cu tulpina Delta sunt doar cu 6% mai puțin numeroși decât infectații nevaxcinați, dar dau 63% dintre decese, față de doar 37% nevaxcinații!!! Singura „esplicație” plauzibilă ecce că vaxcinurile nu ecce doar caca-maca în materie de imunizare, ci chiar periculoase! Adică fac mai mult rău și mai nimic bine. Ei bine, se pare că oamenii simpli, care s-au fript cu propaganda oficială de orice fel, se pare că „s-au vaccinat” împotriva acesteia! Să fie vorba doar de un bun simț ancestral, sau de debilitatea mintală a celor ce suferă de efectul Dunning-Krueger, care dezvăluie de ce proștii se cred superdeștepți?

26 august 2021 15:08

Fuce răpide un idiot. Now! .

26 august 2021 14:37

Fute repede un sobolan negationist! Acum! .

26 august 2021 14:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.