Valul patru al pandemiei în România se propagă mai rapid decât se estima inițial, astfel că noile predicții ale specialiștilor arată că în patru săptămâni vor fi 2.000 de cazuri zilnic, față de 1.500 - 1.600 cât se prognoza la început. Acest bilanț nu va reprezenta, însă, vârful maxim al actualului val pandemic, a avertizat, duminică seara, la Digi24, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România.

„Oamenii nu înțeleg beneficiile reale ale vaccinării și nu percep realitatea în care noi ne aflăm în momentul de față: suntem în plină pandemie, suntem la peste 1.000 de cazuri raportate în fiecare zi. Practic, persoanele care nu au niciun fel de imunitate, nici post-boală, nici post-vaccinare, au cel mai mare risc să se infecteze în perioada următoare”, a spus Valeriu Gheorghiță comentând pe marginea investigației Digi24 care a dezvăluit o rețea care furnizează certificate de vaccinare în fals.

„Aș putea spune că acest risc este cu siguranță atât de mare, încât toate persoanele - mai ales din marile aglomerări urbane - care n-au niciun grad de imunitate se vor infecta în perioada lunilor următoare”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

Integral pe Digi24Comentarii

Andrei Ciacâr De unde pulpa mea știți voi că vor fi 2000 de cazuri de infectare pe zi? In primul rând cauza problemei este un microb și nu un virus!

30 august 2021 17:33

Mama lu' Omida - cetățeanu' Gheorghiță ARE DREPTATE, A venit la mine si i-am dat bobii si ghiocu' meu si, dupa absolvirea cu succes a stagiaturii, am sa-i dau si diploma (desi mai are de recuperat la Tarot si ghicitu' în ceasca de cafea, n.m.) ...

30 august 2021 13:47

VLADIMIR ZELENKO (deci cu K) Țineți minte acest nume!

30 august 2021 12:24

Medicina românească ecce plină de casandre, de impostori, de prostovani și chiar de criminali! Sigur că se poate ajunge și la 10.000 de infectări pe zi. Dar de ce? Pentru că strategia de combatere este pur și simplu criminală! Refuzul de a tăia răul de la rădăcină prin testare în masă și tratarea precoce a bolnavilor prin medicația antivirală și antipneumonală a suspecților, ci doar în faza gravă sau terminală a bolii Covid, mai ales la ATI, ecce o strategie stupidă, chiar criminală! Ne-a prins deja din urmă valul patru, iar autiștii care conduc, chipurile bătălia împotriva așazisei pandemii (mortalitate mondială de 0,ceva la sută) aplică încă indicățiile străvevechi ale OMS, ca rahaturile de vaxcinuri în vârf de băț!!! Chiar nu au înțeles tragedia ce se întîmplă în Israel, bastionul vaccinării totale, unde s-au depășit 10.000 de infectări pe zi la o populație pe jumătate decât a României, iar 95% dintre infectări sunt ale vaxcinaților cu schema completă? N-au aflat încă de faptul că America e îngrozită de ce se întâmplă în Israel, că bună parte din presa occidentală de top își pune deja întrebări grave la adresa vaxcinurilor? N-au auzit de doctorul evreu-american VLADIMIR ZELENCO, cel care l-a vindecat de Covid, după o metodă proprie, pe fostul președinte Trump, dar și mii de alți oameni, ca și alți specialiști de seamă, mulți laureați Nobel, cer cu vehemență oprirea vaxcinării în masă, datorită deceselor și efectelor grave pe care le produce.

30 august 2021 11:10

Băiatul astă e mai ”grozav” față de cei de la A.N.M. (Agenția Națională de Meteorologie.

30 august 2021 10:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.