România ar putea primi prima tranșă de bani de la Uniunea Europeană prin Planul de Redresare și Reziliență în octombrie, spune ministrul Fondurilor Europene.

Cristian Ghinea explică în emisiunea ”Interviurile lui Vitalie”, difuzată exclusiv online pe stirileprotv.ro că banii vor intra în bugetul României și se vor distribui în bugetele instituţiilor responsabile de proiectele aprobate de Comisia Europeană când instituţiile respective îşi vor atinge ţintele. Desigur, România poate pierde banii în cazul în care vor fi ratate țintele sau anumite obligații și reforme.

„Avem un număr de kilometri de autostradă pe care trebuie să le facem în fiecare an. În total, 434 de kilometri de autostradă finanţaţi prin PNRR. Când România face 100 de kilometri, cere bani pentru ei. Nu se trimit facturi, nu se trimite decontare. Este alt mecanism decât la Fondurile Europene clasice. Avem premisele ca o dată aprobat să meargă bine. Nu avem blocajele ca la fondurile europene clasice. S-ar putea să fie o surpriză plăcută. Aşa cum s-ar putea să fie o surpriză pe partea de reforme”, spune Cristian Ghinea.

Integral pe ProTVComentarii

ion Vedeti sa nu se faca "drumuri" cu banii de la pensiile taiate, de oricare, vedeti ce-a facut Basescu in guvernarea blestemata PDL, cu banii taiati din pensii: au disparut in conturile bancare personale ale famigliei Basescu&Co, Udrea&Cocos, in Banci straine. Idem vor comite si actualii, foamea de conturi in Banci e mare ! Macar, pensionarii isi chletuiesc banii in Tara, contribuie la economie.

2 septembrie 2021 10:50

Victor Ponta, ofiter SIE, mason, homosexual Eu+, te-aș fute-n cur.

1 septembrie 2021 21:03

Eu+ Mare jigodii astia cu PENSII SPECIALE, dar si cei care le mai dau. Cu 2 miliarde de euro anual se face o autostrada, PNListi nerusinati!

1 septembrie 2021 16:26

Baron in calduri: As da o muie. Vreau postac bolsevic, Acum! .

1 septembrie 2021 13:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.