Programul național „Anghel Saligny” presupune investiții de 50 de miliarde de lei în comunitățile locale, pentru realizarea de drumuri, canalizări și infrastructură de gaze. În timp ce USR PLUS acuză că acesta este un program similar celui prin care fostul lider PSD Liviu Dragnea distribuia bani către primarii partidului și o „invitație la furt”, PNL și UDMR spun că programul este necesar pentru modernizarea mediului rural.

Guvernul a adoptat vineri Programul Național de Dezvoltare „Anghel Saligny”, în absența miniștrilor USR PLUS, care s-au opus proiectului și au boicotat ședința. Premierul Florin Cîțu l-a demis, miercuri, pe Stelian Ion din fruntea Ministerului Justiției pentru că nu a avizat proiectul ordonanței de urgență. În replică, USR PLUS a cerut demisia premierului și amenință cu inițierea unei moțiuni de cenzură.

Programul Anghel Saligny se află în centru disputelor care pun astăzi în pericol existența coaliției. Libertatea vă prezintă ce conține cu exactitate programul și care sunt argumentele celor două părți aflate în conflict.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.