Şeful DNA, Crin Bologa, refuză revocarea procurorului de şedinţă din dosarul Colectiv, după ce anterior măsura a fost solicitată de Secţia pentru Judecători a CSM. Mai mult, magistratul în cauză cere anularea deciziei prin care se solicita revocarea şi apărarea reputaţiei.

"Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, domnul Crin-Nicu Bologa, a analizat conţinutul hotărârii amintite anterior şi comportamentul doamnei procuror Melinda Diaconescu şi a constatat că nu există motive pentru a dispune revocarea acesteia din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Mai mult, doamna procuror şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu cu profesionalism, onestitate şi curaj", transmite DNA.

DNA menţionează că procurorul în cauză, Melinda Diaconescu, a formulat o plângere prealabilă prin care "solicită Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii revocarea Hotărârii care o vizează şi, de asemenea, a formulat o cerere pentru apărarea reputaţiei profesionale şi a independenţei la Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu referire la conţinutul hotărârii şi a discuţiilor ce au avut loc la şedinţa Secţiei pentru judecători, aspecte preluate de mass media".

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.